Ευχές για «καλό κατευόδιο» στους ψαράδες της Ν. Μηχανιώνας

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου, σε μια εκδήλωση του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας, ευχές για «καλό κατευόδιο» στάλθηκαν στους ξακουστούς ψαράδες της Ν. Μηχανιώνας, λίγο πριν την αναχώρησή τους για το 8μηνο ταξίδι στις θάλασσες.

Η καθιερωμένη ετήσια τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, επίσημων προσκεκλημένων και αρκετού κόσμου, που συγκεντρώθηκαν με σκοπό να τιμήσουν τους ψαράδες της περιοχής. Έναν επαγγελματικό κλάδο που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και η συμβολή του οποίου στην τοπική οικονομία θεωρείται εξαιρετικά σημαντική.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του εσπερινού και συνεχίστηκε με τον αγιασμό. Κατά τη διάρκειά της, στα πληρώματα των μηχανότρατων του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου στην περιοχή των Βαλκανίων, προσφέρθηκαν αναμνηστικά από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και την Πρόεδρο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., κα. Νικολέττα Γαργαροπούλου, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Φάνης Παπάς.

Τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διατηρούν οι ψαράδες της Ν. Μηχανιώνας στην οικονομία του τόπου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, τους ευχήθηκε να συναντήσουν στο ταξίδι τους «μόνο ειρηνικές και γαλήνιες θάλασσες και η φετινή χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη, με πλούσιες ψαριές και ασφαλή επιστροφή στο σπίτι και στις οικογένειες».