Ζέρβας: «Πρέπει να κλείσουν όλα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη»

Δείτε τι ζήτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίηκς μιλόντας σε τηλεοπτικό σταθμό #newn #zervas #thessaloniki

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό, λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Για το θέμα των σχολείων εκτίμησε ότι πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά. «Ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πάντως ότι δεν είναι δική του εισήγηση αυτό.

«Ο δήμαρχος έχει συνολική εικόνα της πόλης. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από σχολικές αυλές. Όλα αυτά δημιουργούν εικόνα που δεν είναι ό,τι καλύτερο. Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα και από την στιγμή που πρέπει να είμαστε πολύ πιο αυστηροί πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό. Ας διδαχθούμε από το δικό μας παράδειγμα του Απριλίου- Μαρτίου για να μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι», είπε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα για  παιχνίδι ευθυνών». Tο τι έφταιξε, ποιος έφταιξε είναι το ελάχιστο που ενδιαφέρει τους πολίτες και αυτούς που δουλεύουν σκληρά αυτό το διάστημα, όπως είπε.

«Έκρουσα από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου. Βλέπαμε αυτά τα πράγματα να έρχονται […] «Δυστυχώς η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει ότι σταθεροποιείται η κατάσταση, μεταδίδεται το πρόβλημα και σε όμορους νομούς», όπως είπε ο δήμαρχος προσθέτοντας: Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί, μπορεί να καταλαβαίνω γιατί δεν επιλέξαμε το αυστηρό λοκντάουν του Μαρτίου, νομίζω ότι έχει έρθει τώρα η ώρα να είμαστε πλέον πάρα πολύ αυστηροί.

Ερωτηθείς για το σύστημα υγείας, εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι της υγείας στο ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. “Ξέρω ότι όλοι θα βοηθήσουν σε αυτήν την κατάσταση. Έχουμε μια εικόνα σήμερα στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, ακριβώς γι αυτό δεν πρέπει να επιβαρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους και αυτό το σύστημα”.

Έκανε και πάλι έκκληση για αυτοσυγκράτηση από όλους.