Ζιάγκος: «Στόχος η βελτίωση»

Το Ρέθυμνο Cretan Kings θα υποδεχθεί την ΑΕΚ την Κυριακή, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League. Το τζάμπολ της αναμέτρησης θα πραγματοποιηθεί στις 16.15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Ο κόουτς Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για τον Κυριακάτικο αγώνα, τονίζοντας πως στόχος είναι η βελτίωση και η διεκδίκηση ό,τι καλύτερου, ενώ σημείωσε πως άφησαν στο παρελθόν την ήττα από τον Πανιώνιο.

«Η ήττα από τον Πανιώνιο είχε και βαθμολογικό και ψυχολογικό κόστος. Όμως την αφήσαμε πίσω μας. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή. Στον κόσμο του μπάσκετ δε, τα πράγματα εξελίσσονται πιο γρήγορα. Όμως μετά από κάθε ήττα κάτι έχουμε να κερδίσουμε. Μας βοήθησε στο να πάρουμε αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε παιχνίδι που το θέλεις πολύ και το πιστεύεις δημιουργεί ένα κλίμα αρνητικό, αλλά είναι παροδικό. Έχουμε περάσει από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις.

Στόχος μας είναι η βελτίωση της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε έναν από τους υποψήφιους φιναλίστ του ελληνικού πρωταθλήματος και του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, δεδομένη και αυτονόητη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα μπούμε μέσα να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Από την άλλη, είναι ένα παιχνίδι χωρίς πίεση και άγχος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ματς ενσωμάτωσης και εγκλιματισμού των καινούριων παιδιών της ομάδας γιατί είμαστε σε μία φάση ανανέωσης».