Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ανοίγουν σύντομα και τα υπόλοιπα μηχανήματα έκδοσης

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του μετρό θα φέρει την αναβάθμιση των εκδοτικών μηχανημάτων παλαιότερης τεχνολογίας δηλώνει σε συνέντευξή του στην ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΟΥ ΑΕ, Γιώργος Θωμόπουλος. Όπως λέει έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές διαλειτουργικότητας, οι οποίες ήταν επιτυχείς.

Σύμφωνα με τον κ. Το θόμποπουλο το πρόβλημα με τους ουρανούς εντοπίζεται, σε αυτή τη φάση, στις πρώτες μέρες κάθε μήνα όταν οι επιβάτες σπεύουν μαζικά να ανανεώνουν τις κάρτες ή τις πολλαπλές εισιτήρια που χρησιμοποιούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι τα μηνιαία έσοδα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν αυξηθεί κατά 10 με 12,5% ακολουθώντας την αύξηση της τάσης.

Επιβεβαιώνει ότι η ΣΤΑΣΥ εξετάζει τις δυνατότητες (οικονομικές και τεχνικές) της επέκτασής της και στο σιδηροδρομικό δίκτυο αξιοποιώντας την εμπειρία της.

Επίσης, ανακοινώνει ότι η παρούσα περίοδος εξετάζεται από την ΣΤΟΥΣ ή την επιδιωκόμενη αναβάθμιση των υποσυστημάτων των γραμμών 1 της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) που έχουν εξαντλήσει το όριο της ζωής τους, έτσι ώστε να παραταθεί για τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια.

Παράλληλα εξετάζεται η αναβάθμιση της γραμμής από το Νέο Φάληρο μέχρι το σταθμό του Πειραιά και η μερική υπογειοποίησή της.

Για την εισηστεριο διεύγει ο κ. Θομουπούλου σχολίασε: «Είναι προφανές ότι η πλήρης εξάλειψη της εισόδου δεν μπορεί να υπάρξει με κανένα σύστημα, καθώς είναι πρακτικά ανέφικτο να ελέγχονται όλοι οι επιβάτες και οι έλεγχοι αυτοί θα είναι πάντοτε δειγματοληπτικοί. Ωστόσο, όσο πιο συχνά και πιο έντονες είναι οι έλεγχοι τόσο θα λειτουργούν και πιο αποτρεπτικά στην παράνομη διακίνηση. Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μειώθηκε σημαντικά η παράνομη διακίνηση, αλλά χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω οι έλεγχοι και για το σκοπό αυτό απαιτείται αύξηση του αριθμού των ελεγκτών τόσο στο ΣΤΑΣΥ όσο και κυρίως στην ΟΣΥ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το πρόβλημα της παράνομης μετακίνησης έχει να κάνει με την κουλτούρα και την εκπαίδευση των επιβατών, καθώς και με τις «συνήθειες» που καλλιεργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ».

Για τις ουρές στα γραφεία

Για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που πλήττει τους επιβάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ δήλωσε: «Η εφαρμογή κάθε καινούργιου συστήματος, όπου και αν εφαρμοστεί, προκάλεσε αντίστοιχα προβλήματα μέχρις ότου οι πολίτες εξοικειωθούν με αυτό αλλά και μέχρις ότου το σύστημα ξεπεράσει τα «παιδικά» του ατέλειες. Το πρόβλημα με τους ουρανούς εντοπίζεται, σε αυτή τη φάση, στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα όταν οι επιβάτες σπεύδουν να ανανεώνουν μαζικά τις κάρτες ή τις πολλαπλές εισιτήρια που χρησιμοποιούν. Σημαντική μείωση της δυσκολίας του επιβατικού κοινού θα επιφέρει την αναβάθμιση των προηγούμενων εκδοτικών μηχανημάτων του μετρό, οι οποίες θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα (ήδη επιτυχώς έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς δοκιμές για τη διαλειτουργικότητα).

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi