Ημερίδα για τη Στοματική Υγεία Παιδιών & Ενηλίκων στους Ν. Επιβάτες

Ημερίδα για τη Στοματική Υγεία Παιδιών & Ενηλίκων

Με κατεύθυνση την πληροφόρηση σχετικά με ζητήματα που άπτονται της στοματικής υγείας, αλλά και την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τη σημασία των προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων, ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας διοργανώνει Ημερίδα για τη Στοματική Υγεία Παιδιών & Ενηλίκων.

Μια εκδήλωση προγραμματισμένη για την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 19.00, με χώρο υλοποίησης την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν. Επιβάτες, η οποία προστίθεται σε μια εκτεταμένη σειρά ενεργειών της σημερινής Διοίκησης Θερμαϊκού, με επίκεντρο την υγεία και στόχο την προαγωγή της. Μεταξύ αυτών ενδεικτικές είναι:

  • Η ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας.
  • Η συμμετοχή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).
  • Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ», με στόχο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
  • Η λειτουργία Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Εφήβων.
  • Η δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.
  • Η υλοποίηση ποικίλων δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων, εκδηλώσεων και ομιλιών, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων και θεμάτων υγείας, όπως: χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κατάθλιψη, καρκίνος και ηπατίτιδα, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, οστεοπόρωση κ.λπ.
  • Η δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας, με τη συμβολή ιατρού παθολόγου και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Στην Ημερίδα, η οποία έρχεται σε συνέχεια ανάλογων και ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων, ρόλο ομιλήτριας έχει η Διευθύντρια Οδοντιατρικής του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, κα. Χρυσαφίδου Αναστασία, που αναλαμβάνει για ακόμα μία φορά να πληροφορήσει τον κόσμο για τη στοματική υγεία.

Ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας, δεδομένων των ανησυχητικών διαστάσεων που έχουν λάβει οι στοματικές παθήσεις τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με τις συνέπειές τους να ανάγονται σε ιατρικό, αλλά και σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, που με έγκυρη ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη, ωστόσο, να είναι ικανή να εμποδίσει, να περιορίσει ή ακόμη και να εξαλείψει την πιθανότητα εμφάνισης πολλών εξ αυτών.