Ηρθεν η ώρα του απολογισμού…οι απολογίες αργότερα…

Άρθρο γνώμης του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη

Για άλλη μια φορά, δυστυχώς,  σκοπιμότητες, θέλουν να μπλοκάρουν την όποια θετική εξέλιξη

Μαζεύτηκε κόσμος εχθές, εκτός από τους πολίτες, που με ειλικρίνεια εκδήλωναν  την συμπαράσταση τους, μαζεύτηκαν και όλοι εκείνοι, που προχθές το βράδυ είπαν «φιρί-φιρί  το πήγαινε», «εγώ τα λεγα μια μέρα θα τα βρει μπροστά του»  και άλλα τέτοια μασάλια, ενώ ξυνίζονταν με την ομιλία του Δημάρχου…

Αλλά, ως δημόσια πρόσωπα, έπρεπε να εκδηλώσουν συμπαράσταση.  Μην κρύβεστε σας  ξέρουμε.

Ακόμη και ο Δήμαρχος, ο ίδιος,   δεν θέλησε να οξύνει παραπάνω τα πνεύματα και καλόπιασε τους Πόντιους, την ισχυρότερη οργανωμένη  εκλογική πελατεία, που διαθέτει ο τόπος, που ο φανατισμός τους  φτάνει  σε επίπεδα επικίνδυνα πλέον και το είδατε.

Ναι ήταν Πόντιοι, οι εκατοντάδες που ήταν μαζεμένοι εκεί και ούτε ένας κούνησε το δαχτυλάκι του,  επίσημος, ή ημιεπίσημος,  ή ανεπίσημος,  για τη σωτηρία του Δημάρχου και του ήθους της πόλης μας

Διάφοροι, που δεν θέλουν να καταλάβουν, που κλείνουν το ματάκι σε διάφορα εθνικιστικά τρομπαρίσματα, να εξηγήσουμε, γιατί ο νόμος, που ψηφίστηκε με τον εκβιασμό, ενός ΠΑΣΟΚ που διαλύονταν, ενώ παράλληλα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι, φοβούμενοι την οργη των ποντίων,  ήταν η θρυαλλίδα για την ανάπτυξη του ποντιακού εθνικισμού.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, οι σφαγές για τα τσιφλίκια, οι διχασμοί και οι συγκρούσεις, «δεξιών», «αριστερών» και ότι θέλετε άλλο, δήθεν  Ποντίων και έπεται συνέχεια. Ψωμίζονται πάρα πολλοί  σε αυτό το μετερίζι, αλλά ούτε οι δήθεν ακέραιοι  συριζαίοι, διανοήθηκαν να το αγγίξουν… Χαμογελούν χαζοχαρούμενα  και αυτοί, σε ποντιακές περιπτύξεις και λιτανείες.

{Παράκληση  θερμή μαζέψτε, το συνεπώνυμο βδέλυγμα, από τις τηλεοράσεις,  που θέλει να παίζει και το ρόλο του αγωνιστή Ποντίου, το βδελυρό κατάλοιπο μιας ψωμιαδικής, άνομης δράσης} .

Ο νόμος αυτός που εκβιάστηκε, από μαφίες των λεγομένων ποντιακών σωματείων, ψηφίστηκε και έκτοτε ισχύει η ομερτά… Κανένας ποτέ δεν αναρωτήθηκε, που στο διάολο πάνε όλα τα εκατομμύρια, που κατατίθενται στην Παναγία Σουμελά, που ο χουντικός, επί πολλά χρόνια, θεολόγος Πρόεδρος της,  ρήμαξε και ερήμωσε το χωριό, την Καστανιά εννοώ, παρά το χρημα που εισέρρε στα ταμεία της Μονής.

Και ύστερα ήρθαν οι στρατοί.

Σας ενοχλούν όλοι οι υπόλοιποι, εσάς της εκπληκτικής εθνικής καθαρότητας, αλλά οι νατουραλιζέ έλληνες, τσετσένοι, γεωργιανοί, απχάζιοι  και άλλες ράτσες της Ευρασίας,  δεν σας ενοχλούν καθόλου΄΄ Γιατί και πάλι ψηφαλάκια μετράτε. Επομένως, ή επί τον τύπον των ήλων ή κοφτε την πλάκα και τα κροκοδείλια δάκρυα.

Και η  κυβερνητική πλειοψηφία, έχει κι αυτή, τόσο πολύ βρωμισμένη την φωλιά της, που φοβάται να πάρει θέση καθαρή, ενώ ψάχνει να βρει και να φορτώσει στην Μάρεβα και τον Μητσοτάκη, το πανηγυρι του φασισμού, γιατί σαν Κρητικός δεν χωνεύει τους Πόντιους.

Εάν  μετρήσετε, κρατικοί ψευδοπαράγοντες, τα  εις –ίδης,  ρουσφέτια  στο βορειοελλαδικό  χώρο, θα πάθετε σοκ γιαυτό σταματήστε τις ανοησίες  περί καθαρότητας

Είναι πολλά ακόμη, όπως επίσης είμαι απολύτως σίγουρος, πως οι πιο πολλοί, δεν αντέχουν να ακούσουν, γιατί η αλήθεια ενοχλεί.