Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”

Επειδή δυστυχώς περισσεύει η παραπληροφόρηση, το θράσος και η πολιτικάντικη λογική, εμείς θέλουμε να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι:

• Από την πρώτη στιγμή, εδώ και πάνω από ένα χρόνο είχαμε επισημάνει το τεράστιο πρόβλημα σχολικής στέγης που είχε προκύψει στο 3ο Λύκειο Καλαμαριάς και είχαμε προτείνει την μετεγκατάσταση ως την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση με τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες – γιατί δυστυχώς λύση χωρίς συνέπειες δεν υπάρχει ΑΜΕΣΑ, παρά μόνο η κατασκευή του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ νέου Λυκείου στην περιοχή. Και σ αυτήν την λύση μένουμε αμετακίνητοι!

• Η απουσία του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ νέου Λυκείου οφείλεται κυρίως στην αδράνεια και την ανεπάρκεια των προηγούμενων Διοικήσεων, που για δεκαετίες δεν φρόντισαν να κατασκευαστεί το νέο Λύκειο. Καλό είναι, λοιπόν, να μην «κουνάνε το δάκτυλο» κάποιοι…

• Τα λυπηρά φαινόμενα και η ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων, οφείλονται και στους απαράδεκτους και ευθυνόφοβους χειρισμούς της σημερινής Διοίκησης και του Δημάρχου προσωπικά, που άφησε το θέμα να φτάσει στο «αμήν», την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, και αφού πρώτα άφησε το Δημοτικό Συμβούλιο να εξευτελιστεί με την ακύρωση της απόφασής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Τα προβλήματα της Καλαμαριάς απαιτούν ειλικρίνεια, πολιτικό θάρρος και ρεαλισμό από όλους μας. Με αυτή τη λογική συνεχίζουμε την προσπάθεια να κάνουμε την Καλαμαριά, Πρώτη Ξανά.