Η ανακοίνωση του «Παπαγεωργίου» για το θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Κατέληξε, τελικά, από κορονοϊό #newn #society #κορονοϊός #Μητροπολίτης Λαγκαδά #Παπαγεωργίου #ανακοίνωση

Ανακοίνωση για το θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, σήμερα νωρίς το πρωί, εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στο οποίο και νοσηλευόταν ο ίδιος τις τελευταίες μέρες, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον Covid-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα».

Τα «συλλυπητήρια» του Δήμου Λαγκαδά

«Ο Δήμος Λαγκαδά θρηνεί την απώλεια του σεβαστού ιεράρχη του.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη.

Η απώλεια του σεβαστού πατέρα, με το πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τόπο μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην πνευματική οικογένεια του, στους οικείους του και στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»