«Η αρμονία των ήχων και των… λίθων» – Μια γνωριμία του κοινού με το έργο της ορυκτολογίας-πετρολογίας, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών, το Τμήμα Γεωλογίας και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο «Η αρμονία των ήχων και των… λίθων», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό το αντικείμενο της ορυκτολογίας-πετρολογίας και περιλαμβάνει:

  • Πρωτότυπα εργαστήρια αναγνώρισης και παρατήρησης ορυκτών και πετρωμάτων με εντυπωσιακά δείγματα και μελέτη τους στο οπτικό πολωτικό μικροσκόπιο.
  •  Παρουσίαση του αντικειμένου της Ορυκτολογίας-Πετρολογίας από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας, Βασίλη Μέλφο.
  • Συναυλία κλασικής μουσικής από το μουσικό σύνολο ArtVarious, με ταυτόχρονη παρουσίαση σπάνιου φωτογραφικού υλικού ορυκτών, πετρωμάτων και γεωτόπων του ελληνικού χώρου από το προσωπικό αρχείο του κ. Μέλφου, μέσω βιντεοπροβολέα. Πριν από κάθε ενότητα θα γίνεται μία συνοπτική παρουσίαση του θέματος που θα παρουσιαστεί, ώστε να εντάξει το κοινό σε αυτό που θα παρακολουθήσει.

Το μουσικό σύνολο Art Various ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003. Από το 2003 έως σήμερα έχει παρουσιάσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου σε συναυλίες που έχουν δοθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ. Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει έργα από την προκλασική εποχή μέχρι τον γαλλικό ιμπρεσιονισμό και από το μπελ κάντο μέχρι τη μουσική κινηματογράφου. Το σύνολο Art Various αποτελείται από τους: Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου (υψίφωνος), Ευαγγελία Κουζώφ (βιολί), Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο) και Θανάση Γοβατζιδάκη (πιάνο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.