Η Τζένη Τσέλιου στο Newn Webradio

 • Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις κρατώντας την μπάλα του βόλεϊ;

Η πρώτη μου ανάμνηση είναι στις ακαδημίες του Ηρακλή με τον κύριο Σουρβαλη σαν προπονητή να μας μαθαίνει σωστή στάση άμυνας.

 • Τι συντέλεσε στο να διαλέξεις το βόλεϊ και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

Μικρή δοκίμασα κολύμβηση μπάσκετ και μεγαλώνοντας έκανα και κάποιες προπονήσεις στίβου αλλά τελικά δεν συνέχισα τίποτα από τα παραπάνω γιατί η αγάπη μου για το βολλει ήταν μεγαλύτερη

 • Ποια ήταν για σένα η χειρότερη και ποια η καλύτερη ανάμνηση στα γήπεδα;
Κακές αναμνήσεις σίγουρα είναι οι πολλοί τραυματισμοί που είχα δυστυχώς τα 5 διαστρέμματα αλλά σοβαρά και αλλά όχι τόσο ,που σίγουρα με κράτησαν πίσω
Η καλύτερη μου ανάμνηση είναι πριν χρόνια που έπαιζα για τις κορασίδες του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό σε τουρνουά και είχα βγει mvp του ματς.
  
 • Γράφτηκε ή ειπώθηκε ποτέ για σένα κάτι που να σε πλήγωσε ή να σε εξόργισε;

Έχουν γραφτεί διάφορα αλλά πέρυσι είχαν κάνει κάποιο άρθρο που με ανέφεραν ως μπασκετμπολίστρια, μου φάνηκε πολύ αστείο αλλά προφανώς οποίος «δημοσιογράφος» και να το έκανε δεν έκανε την παραμικρή έρευνα και σίγουρα δεν μπήκε στον κόπο να με ρωτήσει.

 • Σκέφτηκες ποτέ να πεις «τα παρατάω γιατί η πίεση είναι τεράστια»;

Ναι το έχω σκεφτεί,κυρίως γιατί οι απαιτήσεις σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς είναι κάτι πολύ πιεστικό και σε καταβάλει ψυχολογικά παρόλα αυτά δεν σταμάτησα ποτέ γιατί είναι πλέον κομμάτι της ζωής μου και είναι τεράστια απόφαση να παρατήσεις κάτι που είσαι τόσο παθιασμένη.

 • Ο γυναικείος ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Σου έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσεις κάποιο ακραίο περιστατικό από συμπαίκτρια ή αντίπαλο σου;

Όχι ευτυχώς το κλίμα σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει είναι πολύ φιλικό και ειδικά στο πρωτάθλημα που αγωνίστηκα φέτος τα περισσότερα κορίτσια γνωριζόμασταν μεταξύ μας.

 • Ποιοι είναι οι στόχοι οι προσωπικοί; 

Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν δυο χρόνια πριν. Πέρασα δυο άσχημα αγωνιστικά χρονιές και δεν μπόρεσα να κάνω τα πράγματα που ήθελα στο γήπεδο. Φέτος θέλω να δυναμώσω και να κάνω μεγάλη ατομική προσπάθεια για να μπορώ να δώσω το 100% σε οποία ομάδα και να αγωνιστώ.

 • Πέρασες από την ομάδα του ΠΑΟΚ; Πως αισθάνεσαι για αυτό το σωματείο;

Ο ΠΑΟΚ μου έχει προσφέρει τις πρώτες μου σημαντικές εμπειρίες σαν παίκτρια και είχα ραγδαία εξέλιξη από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Έχω τεράστια αγάπη και εκτίμηση για αυτήν την ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα ήθελα να επιστρέψω πιο έμπειρη.

 •  Πες μας από δυο στιγμές αθλητικές από την μέχρι τώρα πορεία σου  που σου έχουν μείνει στην μνήμη σου.

Είναι η πρώτη μου εμφάνιση με γυναικεία ομάδα γιατί ήταν σε πολύ μικρή ηλικία 14 χρόνων με τα ασπρόμαυρα και θυμάμαι ότι οι συμπαίκτριες μου είχα τα διπλάσια χρόνια από εμένα και έτρεμα από το άγχος μου.

 • Το γυναικείο βόλεϊ  θεωρείται διαδεδομένο στην Ελλάδα;  Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και με ποιους τρόπους θα μπορούσε να γίνει πιο δημοφιλές;
Το βόλεϋ δυστυχώς δεν είναι καθόλου διαδεδομένο. Είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό άθλημα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Ειδικά πιο παλιά υπήρχε ελάχιστη τηλεοπτική κάλυψη και ο κόσμος στα γήπεδα ήταν ελάχιστος,Τελευταία αυτό έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Πιστεύω όλα τα σωματεία μικρά και μεγάλα θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη βάση στις ακαδημίες τους γιατί σε μικρή ηλικία δημιουργείς βάσεις και πάθος για το άθλημα.
 • Αν έπρεπε να συμβουλέψεις ένα νέο κορίτσι ή αγόρι που αγαπά τον αθλητισμό και είναι μέρος της ζωής του, τι θα τους έλεγες να προσέξουν ή να αποφύγουν;

Στα νεαρά παιδιά θα έλεγα αν θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό να είναι προετοιμασμένα να χάσουν κάποιες στιγμές που θα έχουν οι υπόλοιποι συνομήλικοι τους όπως εκδρομές με το σχολείο και μείωση του ελεύθερου χρόνου.Αν το αγαπάνε πραγματικά δεν θα το μετανιώσουν γιατί ειδικά στα ομαδικά αθλήματα δημιουργείς πολλές όμορφες αναμνήσεις που θα τις θυμάσαι μια ζωή.

 • Ποιους ή ποιες παίκτριες θαύμαζες ως παιδί και ποιους τώρα;

Ως παιδί θαύμαζα τον Ιβαν Ζαιτσεβ είναι ένας πολύ ταλαντούχος αθλητής βόλεϋ που αγωνίζεται στην Ιταλία και πλέον όπως και όλος ο πλανήτης θαυμάζω τον Γιάννη Αντετοκουμπο που μας κάνει περήφανους όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά και για το ήθος και την ταπεινότητα του.

 • Ποιες είναι οι δικές σου συμβουλές για άριστη φυσική κατάσταση;

Η συμβουλή μου είναι να αφιερώνουμε έστω και 20 λεπτά την ημέρα στην φυσική μας κατάσταση είτε με ένα απλό περπάτημα η με πιο έντονη γυμναστική ο καθένας προσαρμόζει την καθημερινότητα του στις ανάγκες που έχει.

 • Πως είναι η ρουτίνα μίας αθλήτριας, μέσα στον Κορωνοιό;

Η ρουτίνα μου αυτή την περίοδο περιέχει Νετφλιξ φαγητό και βόλτα με φίλους στην παραλία Θεσσαλονίκης. Τώρα που έχω ελεύθερο χρόνο πηγαίνω και για μπάσκετ είναι κάτι που μου αρέσει αρκετά αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίζω όσο ήθελα. Επίσης δοκιμάζω και τις δυνάμεις μου στον στίβο με συνοδεία προπονητή πάντα είναι ένα άθλημα με υψηλές απαιτήσεις και αυτό πάντα με συνάρπαζε. Γενικώς προτιμώ να γυμνάζομαι μέσω αθλημάτων και όχι κλασικής γυμναστικής που βρίσκω λίγο βαρετή.