Η Ελλάδα… αδειάζει το ΝΑΤΟ για διάλογο με την Τουρκία

Πιο πριν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μιλούσε για συμφωνία των δύο χωρών να καθίσουν στο τραπέζι

Την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟΓενς Στόλτενμπεργκ, διαψεύδουν οι διπλωματικές πηγές στην Αθήνα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN TV και της Αλεξίας Τασούλη, την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε συνομιλία και με τις δύο πλευρές (Ελλάδα και Τουρκία δηλαδή) και τους έδωσε ένα έγγραφο με όλες τις προτάσεις του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση στην περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για να τον ενημερώσει για τη θέση της χώρας μας.

 Πηγή: ethnos.gr