Η Εύα Καϊλή στο Newn Webradio

Η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, θα φιλοξενηθεί σήμερα στην εκπομπή «Στον Αέρα» στις 19:00 με τη Βιβή Κοτσαπουϊκίδου και τον Αλέξανδρο Γκαντώνα στο Newn Webradio.

Λίγα λόγια για την δράση της Εύας Καϊλή

Προέδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστημης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτή την θέση, και η μόνη Ελληνίδα που βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες για το νομοθετικό έργο της στην Ψηφιακή Οικονομία και τις Τεχνολογίες του Μέλλοντος.

Έχει διακριθεί διεθνώς για τις πρωτοβουλίες της στις πολιτικές της καινοτομίας, τις ανατρεπτικές και χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, στις στρατηγικές επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων, την νομοθεσία συμμετοχικής χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και start up (crowdfunding), την άρση των ψηφιακών αποκλεισμών (end geoblocking), την αποκέντρωση (decentrsalization) και την αποδυνάμωση των μεσαζόντων αλλά και των τραπεζών στις ψηφιακές συναλλαγές μας, την κυβερνοασφάλεια, την αυτοματοποίηση, τα έξυπνα συμβόλαια και την διαχείριση δεδομένων και πολλά ακόμη.

Η ανάπτυξη της μπλε οικονομίας και των έξυπνων νησιών ήταν μία από τις πρωτοβουλία της, όπως και οι ακαδημίες για νέους δημιουργούς και την προστασία της τοπικής παραγωγής, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδιά και κυρίως κορίτσια, εργαλεία για youtubers, influencers, disruption.

Σε θέματα κρίσιμα για την Ελλάδα, την ενεργειακή πολιτική, την προστασία των συνόρων μας από τα μεταναστευτικά ρεύματα, την υπεράσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, με παρεμβάσεις στο ΝΑΤΟ και τον ΓΓ Στόλτενμπεργκ, αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών μέχρι που εκείνοι γύρισαν ασφαλείς, ενώ διεκδίκησε την άρση των μέτρων λιτότητας και υπερφορολόγησης, αλλά και πέτυχε η προστασία της πρώτης κατοικίας να είναι πλέον βασική πρόταση της ΕΕ. Ξεκίνησε με στοιχειοθετημένες παρεμβάσεις τον ανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας της ΕΕ, την έρευνα για την παραοικονομία και την αδιαφάνεια σε ΜΚΟ, την προστασία των Οικογενειακών Επιχειρήσεων, τις ταυτότητες και την ασφάλεια.

Στα Εθνικά μας Ζητήματα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, η μόνη από την παράταξη της, που μετείχε στα πρώτα συλαλλητήρια, παρότι στοχοποιήθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη από συναδέλφους της.

Είναι πολυετής και διαρκής η προσπάθεια της να υπερασπιστεί την Μακεδονία και συνεχίζει τις παρεμβάσεις της χωρίς να έχει αποδεχτεί τετελεσμένα.

Στην τελευταία παρέμβαση της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την καταγωγή της από την Μακεδονία και την απορία της για τον ενδοτισμό της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις που θα έχει η Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέλλον, όπως τον Εμπορικό Πόλεμο και τις αναφορές σε ύπαρξη δήθεν έθνους.

Μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας Ενέργειας Έρευνας και της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Φορολογικής Πολιτικής κατά των Φορολογικών Παραδείσων.

Ίδρυσε το Φόρουμ για το Μέλλον στην Ευρώπη για τις ανατρεπτικές τεχνολογίες και τις προκλήσεις που φέρνει η Ψηφιακή Οικονομία
Είναι στο συμβούλιο ηγετών της ψηφιακής οικονομίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ενώ την επέλεξαν να μετέχει στην Κίνα ως ομιλήτρια σε ανοιχτές και κλειστές συζητήσεις για ένα καλύτερο Μέλλον.

Είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκτεταμένης Νοημοσύνης, του ΙΕΕΕ.SA και του ΜΙΤ Lab, ως η Ευρωβουλευτής που ανέλαβε την πρωτοβουλία να ηγηθεί η ΕΕ στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το Blockchain, με έναν οδηγό καλών κανόνων και ηθικών αρχών στην έρευνα και την χρηματοδότηση των νέων ανατρεπτικών τεχνολογιών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από την επιθετική αλλαγή του τρόπου ζωής τους, από την αυτοματοποίηση και τον κίνδυνο ανεργίας όσων δεν έχουν ψηφιακές ικανότητες, αλλά και να τους δοθούν επιλογές και ο έλεγχος ώστε να προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πρόεδρος του Blockchain Task Force CEPS
Μετέχει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για το Διαδίκτυο EIF

Το Der Spiegel την χαρακτήρισε διορατική και γενναία για την στάση της στην Ελληνική οικονομική κρίση ενώ “παρηγόρησε” τους Γερμανούς συναδέλφους της που είχαν να την συναγωνιστούν στις βραβεύσεις των Βρυξελλών σημειώνοντας πως είναι από τις καλύτερες εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών, το Business Insider της ΝΥ έγραψε πως είναι η πιο δημοφιλής ανερχόμενη Ελληνίδα πολιτικός στον κόσμο, με μεγάλη στήριξη ανάμεσα στους νέους.

To Politico την επέλεξε στις προσωπικότητες που διαμορφώνουν το Μέλλον της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην ΕΕ και τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες γυναίκες πολιτικούς στην ΕΕ.

Έχει κληθεί για διαλέξεις και ομιλίες στα καλύτερα πανεπιστήμια και τα πιο σημαντικά διεθνή συνέδρια, το Στάνφορντ, το Χάρβαρντ, το Κέιμπριτζ, την Οξφόρδη, τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΣΑ, το Πολυτεχνέιο στο Παρίσι, Consensys, Ethereal, LBS, LSE, σε think tank στην Ρώμη και το Μιλάνο, από την Ιαπωνία μέχρι το Νέκερ, το νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με τον Σέργκει Μπριν ιδρυτή της Google, τον Κοχ, τον Μπιλ Τάι και πολλές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας μέχρι νομπελίστες.

Έχει κληθεί να συντονίσει εξαιρετικές συζητήσεις στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά και όχι μόνο, συνέδρια.

Στους Δελφούς, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε Δήμους κ.α.

Συνεντεύξεις της έχουν μεταδοθεί από το CCTV Κίνας, το Sky News, CNBC, RT, CNN Money μέχρι το Al Jazeera και το Euronews, και τα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ, στο έργο της έχουν αναφερθεί οι Financial TImes, La Tribune, New Europe etc.

Πολιτική Δράση

Ευρωβουλευτής από το 2014 ως το 2019 Επικεφαλής στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών & Δημοκρατών. Εκλέχθηκε πρώτη από 122.000 Ελληνες στον συνδυασμό Δημοκρατική Παράταξη – Ελιά.
2007 ως 2012 διετέλεσε Βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ
2004 & 2012 ενώ εκλέχθηκε Βουλευτής, την έδρα της κατέλαβε ο Προέδρος της Παράταξης
2002 ως 2006 η νεότερη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης
2001 και 2002 Πρόεδρος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

Σπουδές

Αρχιτέκτων Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης του 2006
Διεθνολόγος & Υπ.Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά
Αρχές Οικονομίας στο Harvard University
Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι και μέλος της ΕΣΗΕΑ

Επαγγελματική Δράση

Σύμβουλος Ψηφιακής Οικονομίας, Χρηματοδοτικών Εργαλειών και Επενδύσεων από το 2013
Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής Επικοινωνίας 2012
Δημοσιογράφος Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο Mega Channel 2004 ως 2007

Κοινωνική Δράση

Προέδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών 2013 και 2014 κυρίως για γυναίκες και παιδιά θύματα βίας,
Συμβούλιο Νέων για τους Έλληνες της Διασποράς ΤΗΙ, ΗΠΑ
Σωματείο Παναγία Σουμελα για την Ορθόδοξο Εκκλησία των Προσφύγων του Ευξείνου Πόντου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Η δικηγόρος αδελφή της Μανταλένα, ίδρυσε τον οργανισμό ELONtech για τις ανατροπές που φέρνει η ψηφιακή οικονομία και συνέβαλε σε Ευρωπαϊκες πρωτοβουλίες από την μπλε ανάπτυξη μέχρι την προστασία των παιδιών, καθώς εργάστηκε και στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Ο πατέρας τους Αλέξανδρος, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο της Κωνσταντινούπολης με καταγωγή από Καστελλόριζο, Ίμβρο και Σπάρτη, η μητέρα τους Μαρία Ιγνατιάδου, ποιήτρια και συγγραφέας με σπουδές στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια στην Ημαθία με μικρασιάτικες ρίζες από Καππαδοκία και Πόντο.