Η Καλαμαριά γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να εορτασθεί και φέτος στην Καλαμαριά, η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος.

Στις 12.00 θα τελεστεί τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων (πλατεία Σκρα) από τον Μητροπολίτη. Αμέσως μετά στις 12.15  θα γίνει η εκφώνηση  του πανηγυρικού της ημέρας στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Σκρά, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Χαράλαμπο Ξανθόπουλο. Θα ακολουθήσει στις 12.30, η κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώο Πεσόντων από το Δήμαρχο, τις Στρατιωτικές Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα και τους Συλλόγους της πόλης.

Στη συνέχεια και ώρα 12.45  θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, ενώ στις 12.50  θα ξεκινήσει η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα, με την αντιπροσωπεία Αγωνιστών  της Εθνικής Αντίστασης, και θα ακολουθήσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, οι Πολιτιστικοί – Προσφυγικοί Ποντιακοί και Αθλητικοί Σύλλογοι και  οι Πρόσκοποι .

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.