Η Καλυψώ Γούλα στο Newn Webradio

Στην εκπομπή «Στον Αέρα» με την Βιβή Κοτσαπουϊκίδου και τον Αλέξανδρο Γκαντώνα, θα φιλοξενηθεί σήμερα στις 19:00, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καλυψώ Γούλα.

Λίγα Λόγια για την Καλυψώ Γούλα

«Είμαι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκα τον Μάρτιο του 1967 στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια. Το 1988 αποφοίτησα από το τμήμα Νομικής Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ, όπου πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο. Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 1991.

Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008 έως το 2011. Το 2010 εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επανεκλέχτηκα το 2014. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 διετέλεσα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2017 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια εκλέχθηκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγινα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησα μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής εργάστηκα ώστε να δημιουργηθούν για πρώτη φορά πρότυπες δομές υποστήριξης ευπαθών ομάδων, που είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, συνεργάστηκα με διεθνείς οργανώσεις για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Αποφάσισα να συνταχθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύει στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας και έχοντας οκταετή πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας μας και μέσω του ευρωκοινοβουλίου.»