“Η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία και ο Δήμος μας δεν αντιδρά”

Άρθρο του Δημήτρη Αποστόλου, δημοτικού συμβούλου δήμου Ευόσμου-Κορδελιού

Η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία και ο Δήμος μας δεν αντιδρά……

Μόνο αυτό δεν περιμέναμε να ακούσουμε. Η απίστευτη αυτή αρνητική εξέλιξη έχει αφήσει κυριολεκτικά εμβρόντητη την τοπική κοινωνία και κυρίως αυτούς που ζούνε στην δημοτική ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πως φτάσαμε στην «επικίνδυνη» αυτή κατάσταση..
Αρχικά να πούμε ότι το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται στην περιοχή της Διαλογής και γειτνιάζει με την Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης . Η έκταση του είναι 120 στρέμματα και πέρασε στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Ελευθερίου- Κορδελιού , τον Φεβρουάριο του 1998. Ο Δήμαρχος που κατόρθωσε να πετύχει την αύξηση της έκτασης του δήμου ήταν ο Στάθης Καιτετζίδης.
Στην 15έτη θητεία της η διοίκηση του κ. Λαφαζανίδη, παρά τα όσα κατά καιρούς ισχυριζόταν, δεν έκανε καμία σοβαρή ενέργεια για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο μας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια αδράνεια έχει επιδείξει και η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Σούλα.
Πριν λίγες μέρες, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας, ανακοινώσε δημόσια ότι οσονούπω τελειώνουν και οι διαδικασίες παραχώρησης τουστρατοπέδου ΖΙΑΚΑ στην Ανώνυμη Εταιρεία «Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης». Για να γίνει όπως μάθαμε μετά από έρευνα που έκανε η ομάδα του Διαλόγου, LOGISTICS CENTER.
Όλα αυτά γίνονται χωρίς o υπουργός να συζητήσει με την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο. Με απίστευτο πολιτικό θράσος μας ανακοίνωσε την απόφαση του,χωρίς να νοιάζεται όπως φαίνεται για την γνώμη του απλού κατοίκου αυτής της πόλης που ζώντας σε μια απέραντη περιβαλλοντική χαβούζα, βλέπει να χάνεται και η τελευταία ευκαιρία να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του αφού θα χαθεί και ο τελευταίος χώρος όπου θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν πνεύμονα πρασίνου για την πολύπαθη δυτική Θεσσαλονίκη.