Η Κυριακή Κατσογρεσάκη μιλά στο OfftRN και στο newn.gr

Η συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Κυριακή: 
Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ. 

Κατάγομαι από τη Κρήτη αλλά μένω Ντουμπάϊ τα τελευταία χρόνια. Εργάζομαι σαν αεροσυνοδός για μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και ταυτόχρονα κάνω την εκπαίδευση για πιλότος. Στον ελεύθερό μου χρόνο πηγαίνω γυμναστήριο.

Μένεις Ελλάδα ή φεύγεις εξωτερικό… και γιατί; 
Αν πας έξω θα γύριζες ποτέ; 
Τι θα σου λείψει πιο πολύ από τον τόπο μας;

Λόγω της δουλειάς μου έχω ταξιδέψει σε άπειρους προορισμούς σε όλο τον κόσμο όμως πάντα θα γυρίζω στην Ελλάδα μας. Όταν λείπω στο εξωτερικό φυσικά μου λείπει το ελληνικό φαγητό και ο καθαρός φρέσκος αέρας.

Είσαι ευαίσθητο και κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ; 

Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητο και κοινωνικοποιημένο άτομο σε ό,τι αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα γύρω από τα ζωάκια όμως η αλήθεια είναι πως δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την πολιτική. Ασχολούμαι με την ανακύκλωση έτσι ώστε να μην επιβαρύνω το περιβάλλον και θα ήθελα στο μέλλον όταν θα έχω μια σταθερή βάση να υιοθετήσω ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Πως βιώνεις την οικονομική και κοινωνική κρίση 
που περνά η πατρίδα μας εδώ και 12-13 χρόνια; 
Εργασιακά, μα και σαν άτομο στην καθημερινότητα. 

Δυστυχώς η χώρα μας περνάει μεγάλη οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό αποφάσισα να βγω στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Κάθε νέος πρέπει να κυνηγάει τα όνειρά του. Σίγουρα είναι μεγάλη θυσία ν’ αφήνει κάνεις πίσω του την χώρα του και την οικογένειά του για να χτίσει την καριέρα του. Είναι μεγάλη θυσία.

Πως βίωσες και βιώνεις τον κορονοιό και τα αποτελέσματα του; 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω του κορονοϊού το δέχτηκε ο αεροπορικός χώρος. Όντας αεροσυνοδός και μελλοντική πιλότος σίγουρα δεν θα μπορούσα να μείνω ανεπηρέαστη από τις δραματικές εξελίξεις. Δεδομένου ότι τα σύνορα της Ελλάδας ήταν κλειστά , δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δουλειά μου και έπρεπε να μπω και εγώ σε καραντίνα για αρκετό καιρό όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δόξα τω Θεώ όμως η κατάσταση στην αεροπορία αρχίζει να βελτιώνεται και ιδιαίτερα οι πτήσεις στα ιδιωτικά αεροσκάφη έχουν πάρει τα πάνω τους.

Σου δίνω ένα τζίνι με 3 ευχές… ποιες ευχές κάνεις; 

3 ευχές: Υγεία, Ειρήνη, Εκπλήρωση Στόχων.

Μια θετική – ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; 
Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; 
Η φράση που σε παρακινεί, αν θες. Κάτι φωτεινό.

Το προσωπικό μου moto είναι «φτάσε όπου δεν μπορείς». Είμαι ένα πολύ αισιόδοξο άτομο και θεωρώ πως το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην θετική σκέψη και στη συνέπεια.