Η νέα συλλογή της Moschino υμνεί την τεχνολογία και την εικονική πραγματικότητα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τανιάς

Εκκεντρικός, ατίθασος, ανατρεπτικός: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Moschino, Jeremy Scott, είναι γνωστός για τις funky επιλογές και την αγάπη του για την pop κουλτούρα. Από τα McDonalds, την Barbie και την Disney στο διαχρονικό video game, The Sims.

Το νέο του εγχείρημα με τη γνωστή σειρά βιντεοπαιχνιδιών έρχεται να θέσει νέους κανόνες στη βιομηχανία της μόδας. Η πρόταση του Scott για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019 περιλαμβάνει χαρακτηριστικά σχέδια του διαδικτυακού κόσμου των Sims, όπως το ice cream shop Freezer Bunny και ο χαρακτηριστικός πράσινος ρόμβος των παικτών. «Λατρεύω το γεγονός ότι μπορώ να φανταστώ και να δημιουργώ έναν ολόκληρο κόσμο μέσω του Sims. Την ίδια διαδικασία ακολουθώ και για κάθε συλλογή της Moschino, πλάθοντας μια ιστορία με μοναδικούς ενδυματολογικούς χαρακτήρες», τόνισε ο σχεδιαστής.

Η limited collection περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια που παντρεύουν τα pixels μιας εικονικής πραγματικότητας με τα statement στοιχεία του ιταλικού οίκου. Θα μπορεί κανείς να φορά ρούχα της κολεξιόν και να ντύνει ήρωες του παιχνιδιού με ενδύματα που φέρουν την υπογραφή του brand. Μια απτή και ταυτόχρονα άυλη μόδα, που πειραματίζεται με τις διαστάσεις, τις υφές και την ύλη. Μια ακόμη απόδειξη ότι ο Jeremy Scott παίζει κυριολεκτικά με τις τάσεις του σήμερα, θέτοντας τους δικούς του κανόνες.

 

Κείμενο: GLOW Magazine

Φωτογραφίες: Moschino.com