Η ΝΔ φέρνει το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια στην «Ώρα του πρωθυπουργού»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ότι η ΝΔ επιδιώκει συζήτηση στη Βουλή στην ώρα του Πρωθυπουργού για το άρθρο 16 και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.

Στόχος της ΝΔ, ανέφερε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είναι να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή καθώς θεωρεί ότι η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είναι ώριμο αίτημα στην κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δήλωσε ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 μέχρι τέλους.

Μεταξύ άλλων είπε προς τον κ.Τσιπρα: “Αν κάποιος όπως εσείς κι εγώ εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, γιατί τους στερούμε αυτό το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο; Γιατί με τη στάση σας σήμερα συναινείτε στο να φεύγουν από την πατρίδα μας δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά για να σπουδάσουν στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια; Και στερείτε από την οικονομία μας πολύτιμα έσοδα. Και γιατί τελικά η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διατηρεί το κρατικό μονοπώλιο στην εκπαίδευση όταν αυτό έχει καταργηθεί ακόμα και στη Βόρειο Κορέα”.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr