Η νεολαία στην πρώτη γραμμή των αγώνων: o Νοέμβρης 1973 και τα άλλα «Πολυτεχνεία»

Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων με θέμα  «Η νεολαία στην πρώτη γραμμή των αγώνων: Ο Νοέμβρης 1973 και τα άλλα Πολυτεχνεία» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών σε συνεργασία με το  Δήμο θέρμης και τη ΔΕΠΠΑΘ από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πινακοθήκη . Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και ιστορικά τεκμήρια από τους αγώνες των νέων στην Ελλάδα την περίοδο της δικτατορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, αγωνιστές της δημοκρατίας, μέλη του ΣΦΕΑ, θα υποδέχονται και θα ξεναγούν τους μαθητές των σχολείων και κάθε ενδιαφερόμενο για τους αγώνες των νέων εκείνης της εποχής.  Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15/11 στις 19:30 άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων εκείνη την εποχή θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Σοφία Χατζηδημητρίου, σπουδαστές φωνητικής στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, ενώ στο πιάνο θα τους συνοδεύει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γκαρίμπης.

Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων με θέμα «Η νεολαία στην πρώτη γραμμή των αγώνων: Ο Νοέμβρης 1973 και τα άλλα Πολυτεχνεία» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967-1974 σε συνεργασία με το Δήμο θέρμης και τη ΔΕΠΠΑΘ από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πινακοθήκη. 

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και ιστορικά τεκμήρια από τους αγώνες των νέων στην Ελλάδα την περίοδο της δικτατορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, αγωνιστές της δημοκρατίας, μέλη του ΣΦΕΑ, θα υποδέχονται και θα ξεναγούν τους μαθητές των σχολείων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για τους αγώνες των νέων εκείνης της εποχής. Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15/11 στις 19:30 άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων θα καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Σοφία Χατζηδημητρίου, σπουδαστές φωνητικής στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, ενώ στο πιάνο θα τους συνοδεύει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γκαρίμπης.

Παράλληλα με το δήμο Θέρμης, η έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων διοργανώνεται  στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης – Συκεών, ενώ την Παρασκευή 16/11 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση – συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο Ν.Γερμανός στη ΔΕΘ .