Η σειρά YOU-must see!

«Καλησπέρα…ποια είσαι; Σου αρέσει να σε προσέχουν! Εντάξει, με έπεισες.» Αυτές ήταν οι σκέψεις του Joe, όταν η Beck μπήκε στο βιβλιοπωλείο για πρώτη φορά. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

Του Νίκου Γκάγια

Σε κάθε γωνιά του κόσμου, μιλούν για την πρωτότυπη σειρά του Netflix,«YOU», η οποία αποτελεί τη νέα πρόταση της διεύθυνσης παραγωγής του «Riverdale» και είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Caroline Kepnes. Πρόκειται για τη σειρά φαινόμενο που έχει ξεπεράσει τις 40.000.000 προβολές. Από το πρώτο, κιόλας, επεισόδιο θα «ξεχάσεις» το φως της ημέρας και δεν θα μπορείς να πατήσεις το pause! Στο μεταξύ οι λάτρεις της σειράς περιμένουν ήδη την δεύτερη season μετά από ανακοίνωση του Netflix.

Μία ιστορία αγάπης ανάμεσα στο Joe και τη Beck από διαφορετική οπτική γωνία. Λίγο πιο τρομακτική. Λίγο πιο σκοτεινή. Μία αγάπη με ΚΑΘΕ κόστος.

Joe Goldberg

Ο πρωταγωνιστής, Joe, είναι υπάλληλος σε ένα βιβλιοπωλείο. Τον ρόλο υποδύεται ο Penn Badgley (γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Gossip Girl). Είναι φιλικός, συμπαθητικός, έξυπνος, έχει χιούμορ, είναι, με λίγα λόγια, ο τέλειος άνδρας (ή η πιο κοντινή του έκδοση). Πίσω, όμως, από το αστραφτερό χαμόγελό του κρύβεται κάτι σκοτεινό. Ένας «stalker», ένας ψυχοπαθής άνδρας που θα κάνει τα πάντα για πάρει αυτό που θέλει. Έπειτα από τη γνωριμία του με την Beck πρέπει να μάθει ποια είναι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων βρισκόμαστε στο μυαλό και στις σκέψεις του πρωταγωνιστή, ο οποίος πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα. Ο έρωτας, ωστόσο, μπορεί κάποιες φορές να είναι…περίπλοκος για τον Joe. Θέλει να κάνει την Beck να καταλάβει πως δεν είναι «κάποιος» που γνώρισε, αλλά ότι είναι ο μοναδικός, ο «εκλεκτός».

Γι’ αυτό τον λόγο, αποφασίζει να παρακολουθήσει κάθε της κίνηση. Τριγυρνάει έξω από το σπίτι της, ελέγχει όλα τα social media της, γνωρίζει καθετί που κάνει και έκανε. Την παρακολουθεί συνέχεια χωρίς να γίνεται ποτέ αντιληπτός. Αφού καταφέρνει να την διεκδικήσει, η εμμονική αγάπη του τον θολώνει και τον οδηγεί σε μονοπάτια χωρίς γυρισμό. Αλλά, όλα τα αποδίδει στο γεγονός πως ό,τι κάνει είναι για το καλό της Beck. Τον τρομάζει η ιδέα να αγαπάει κάποιον τόσο πολύ χωρίς να είναι αμοιβαίο.

Guinevere Beck

Η γυναίκα-πρωταγωνίστρια είναι μία επίδοξη συγγραφέας και γνωστή στους φίλους της ως Beck. Τον ρόλο υποδύεται η Elizabeth Lail. Συχνά αναλώνεται σε ανούσιους έρωτες και φιλίες και δεν μπορεί να μείνει συγκεντρωμένη στις σπουδές της. Τον περισσότερο της χρόνο τον αφιερώνει στο να δημοσιεύει στα social media κάθε στιγμή της ζωής της, για να τραβήξει τα βλέμματα όλων. Το τέλειο θύμα, δηλαδή, για τον Joe! Είναι μια κοπέλα, η οποία εκτίθεται συνέχεια και μπορεί εύκολα να γίνει στόχος για κάποιον που δεν έχει αγαθές προθέσεις. Παράλληλα, προσπαθεί να βρει τον έναν που θα την βοηθήσει να προσηλωθεί στην συγγραφή του βιβλίου της και θα της προσφέρει την ηρεμία που επιζητά.

Όσο περνάει ο καιρός και γνωρίζονται καλύτερα, η ηρωίδα σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Το δυσλειτουργικό μυαλό του Joe την τρομάζει, όμως, όταν θα αντιληφθεί τι συμβαίνει, θα είναι πολύ αργά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από το «YOU», όταν γυρνάς στο σπίτι, θα ρίχνεις μία κλεφτή ματιά πίσω σου. Η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει ένας τύπος σαν τον Joe, που παρακολουθεί κάθε σου κίνηση σε ανατριχιάζει και σε κάνει καχύποπτο. Αφού έψαξε και έμαθε ό,τι μπορούσε για την ίδια, τις φίλες της και το παρελθόν της, έκανε τα πάντα για να τη δει «χαρούμενη» και για να την «προστατέψει», όπως υποστήριζε. Μία διαφορετική εκδοχή «αγάπης», βασισμένη στις διεστραμμένες αντιλήψεις του Joe. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για αυτόν που αγαπά;