Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο καραβάκι «Αγ. Γεώργιος» μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο

Το καραβάκι αντικαθιστά η «Ολυμπία».
Σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας διαπίστωσε κλιμάκιο επιθεωρητών στο καραβάκι «’Αγιος Γεώργιος», το οποίο εκτελεί τοπικά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς Περαία και Νέους Επιβάτες, και αντιστρόφως.

Γι’ αυτό το λόγο στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την απαγόρευση του απόπλου του μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης ότι το καραβάκι είναι αξιόπλοο. Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή κινεί τη διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα αναφέρει ότι τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων προέβη σε έκτακτη επιθεώρηση του Ε/Γ – Δ/Ρ «’Αγιος Γεώργιος» Ν.Π. 8681, κατά την οποία διαπιστώθηκαν «σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό». Ως εκ τούτου στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προέβησαν χθες το μεσημέρι στην απαγόρευση απόπλου του «μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό».

Υπεύθυνος επικοινωνίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus»: «Μέχρι την επιστροφή του “Άγιος Γεώργιος” η “Όλυμπία” θα εκτελεί τα δρομολόγια»

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκο Τσαμασλή, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψει το πλοίο “ Άγιος Γεώργιος ξανά στα δρομολόγια του ενώ από σήμερα όπως λέει το καραβάκι “ Όλυμπία” θα αντικαταστήσει για λίγες μέρες τον “ Άγιο Γεώργιο”.

«Γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το καραβάκι μας να ξαναμπεί στο πρόγραμμα ων δρομολογίων», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής, επισημαίνοντας ότι η το τρίτο καραβάκι η “ Όλυμπία” θα αρμενίζει από σήμερα στον Θερμαϊκό.

« Η “ Όλυμπία” αντικαθιστά και θα εκτελεί τα δρομολόγια του ”Άγιος Γεώργιος” αλλά δεν θα προσεγγίζει το λιμάνι της Αγίας Τριάδας, αυτό όμως για λίγες μέρες μέχρι την επιστροφή του “ Άγιος Γεώργιος”. Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες από τις Λιμενικές Αρχές και ξαναμπεί στο πρόγραμμα και το τρίτο καραβάκι τότε θα ανακοινώσουμε και επίσημα την ακριβή μέρα που θα προστεθεί στο ημερήσιο πρόγραμμα δρομολογίων και το λιμάνι της Αγίας Τριάδας» κατέληξε ο υπέυθυνος επικοινωνίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus» .

* με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ