Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το νέο «όπλο» κατά του κορονοϊού

Νέα καινοτομία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ #newn #covid19 #κορονοιος #κορωνοιος #αχεπα

Μια νέα μέθοδος εξέτασης για ανίχνευση του κορονοϊού ήρθε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου αυτή είναι μια απλή εξέταση του σάλιου.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο ίδιος στον «Radio North 98»:

«Η εκπαίδευση από τους ξένους, που έχουν έρθει ολοκληρώνεται αύριο. Είναι ένα μηχάνημα και μια διαδικασία αιχμής. Θα βοηθήσει και το νοσοκομείο και την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι πολύ εύκολη η λήψη δείγματος, συγκεντρώνεται απλά το σάλιο, και μπορεί να διατηρηθεί το δείγμα μέχρι πέντε ημέρες» ενώ τόνισε πως οι δοκιμές του ξεκίνησα από χθες.

Στην συνέχεια υπογράμμισε: «Σήμερα το νοσοκομείο είναι σε μια πάρα πολύ καλή κατάσταση, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των κλινών στα κρεβάτια, που προορίζονται για ασθενείς με Covid ή στη ΜΕΘ. Και 100% υπάρχει και Plan B. Αν τηρούνται τα μέτρα από όλους εμάς και από όλους τους πολίτες θα έχουμε μια διαχειρίσιμη αύξηση των προσερχόμενων λόγω του Covid».

Ενώ κλείνοντας μίλησε για τις κλινικές: «Χθες υπήρξε μια αναβολή κάποιων χειρουργείων στην Οφθαλμολογική Κλινική. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει μετά από 15 μέρες ή μετά από ένα μήνα. Το νοσοκομείο σήμερα λειτουργεί 100%, με όλες του τις κλινικές και με όλα τα χειρουργεία σε πλήρη εξέλιξη, συν το ότι είναι επιφορτισμένο, σαν κέντρο αναφοράς, με τα περιστατικά Covid».