Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 35χρονου ξυλουργού από κορωνοϊό

Τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου ξυλουργού
Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την περίπτωση του θανάτου του 35χρονου Γιάννη Κατιρτζή, τον περασμένο μήνα, στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφηκε ως το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Προηγήθηκε εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε τη σχετική έρευνα.

Στην έρευνα, η οποία ανατέθηκε αρχικά σε πταισματοδίκη, θα πρέπει να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 35χρονου ξυλουργού και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, ενώ αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου. Θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθούν για κατάθεση οι οικείοι του και αφού συγκεντρωθεί το υλικό, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.
Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου ξυλουργού και του θανάτου του που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Γιάννης Κατιρτζής “έφυγε” μέσα σε λίγες μέρες “χτυπημένος” από τον κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και έγινε το νεότερο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Ο 35χρονος ξυλουργός, παντρεμένος  και πατέρας ενός κοριτσιού μόλις 18 μηνών, είχε καταγωγή από το Διδυμότειχο και διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την οικογένεια του δεν είχε υποκείμενα νοσήματα , του άρεσε να γυμνάζεται και δεν κάπνιζε.

Ο 35χρονος άνδρας , που είναι το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αρχικά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και το πρώτο τεστ που του έγινε, βγήκε αρνητικό.