Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τον Παύλο Μελά

Δείτε που θα γίνει #Newn #Thessaloniki #PavlosMelas

Εκατόν πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Παύλου Μελά (29 Μαρτίου 1870, στη Μασσαλία) και ο Δήμος Παύλου Μελά – Τμήμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα ορόσημο του Μακεδονικού Αγώνα.

Στην εκδήλωση που θα γίνει ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, θα βραβευτεί για το επιστημονικό έργο του και τις μελέτες σχετικά με το Μακεδονικό Ζήτημα ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων κ. Βασίλειος Κ. Γούναρης, ενώ θα μιλήσουν για τη διατήρηση και διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας η Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. Αναπλ. Καθηγήτρια, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη και η Διευθύντρια του Ιδρύματος, Ιστορικός Τέχνης, κ. Φανή Τσατσάια.

Επίσης θα προβληθεί η ταινίας ντοκιμαντέρ «Παύλος Μελάς – γράμματα από τη Μακεδονία», παραγωγής της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους Τάσο Νούσια, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνη Φραγκάκη και θα παρουσιαστεί η Έκθεση φωτογραφικού – ιστορικού υλικού «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1904 -1908».

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του κοινού και των διοργανωτών.