Θεσσαλονίκη: Εμπρηστικές επιθέσεις σε διπλωματικά οχήματα – Ανακοίνωση ΥΠΕΞ

εμπρησμός Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο οχήματα που έφεραν πινακίδες τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη περίπτωση ξέσπασε φωτιά, γύρω στις 4.45 το πρωί, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Χάλκης,  με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, αλλά και να δημιουργηθούν ζημιές και σε διπλανά οχήματα.

Με δέκα λεπτά διαφορά, εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, στη συμβολή των οδών Καλλιδοπούλου και Σουλιώτη, σε σταθμευμένο όχημα, το οποίο κάηκε ολοσχερώς και υπέστησαν ζημιές επίσης διπλανά οχήματα.

Υπουργείο Εξωτερικών: «Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες» 

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.
Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης», ανέφερε το ΥΠΕΞ.