Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας επιχειρηματία

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν υπόθεση  εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 45χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 43χρονος συνεργάτης του, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 36χρονος αδερφός του συλληφθέντα που βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Προηγήθηκε καταγγελία του 45χρονου ημεδαπού επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – αρχές Σεπτεμβρίου 2018, δανείστηκε τμηματικά από τον συλληφθέντα το συνολικό χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, το οποίο ενώ επέστρεψε με αύξηση, του ζητήθηκαν εκβιαστικά επιπλέον ποσά.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι, ο 43χρονος άντρας, από τον Σεπτέμβριο του 2018, μετερχόμενος απειλές σε βάρος τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του:

  • Απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον 2.500 ευρώ, ποσό για το οποίο επικοινώνησε με τον παθόντα μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του και ο 36χρονος για λογαριασμό του αδερφού του.
  • Τον εξανάγκασε να του μεταβιβάσει αφανώς ποσοστό 50% της επιχείρησής του καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο πολύ μικρότερο από την αξία πώλησης
  • Κατά τη διάρκεια του συνεταιρισμού τους απέσπασε τμηματικά (17.000) ευρώ προερχόμενα από κέρδη της επιχείρησης χωρίς να συμμετέχει στα έξοδα και
  • Τον εξανάγκασε να του καταβάλλει (5.000) ευρώ για αγορά οχήματος, το οποίο μεταβιβάστηκε στην ιδιοκτησία του δράστη και το ιδιοποιήθηκε παράνομα.

 

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (30-04-2019), συνελήφθη ο δράστης στην περιοχή της Ανάληψης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  στην οικία και το όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 502,23 γραμμάρια ηρωίνη
  • 19,70 γραμμάρια κάνναβη και
  • το χρηματικό ποσό των 4.330 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.