Θεσσαλονίκη: Καταδίκη σε δάσκαλο που έβαλε… χέρι σε 9χρονη!

«Φαρμακερή» ήταν η τρίτη δίκη για δάσκαλο ο οποίος καταδικάστηκε επειδή έβαλε «χέρι» σε μαθήτρια , μέσα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ο εκπαιδευτικός κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις φορές καθώς τις δύο πρώτες αθωώθηκε ενώ ισάριθμοι εισαγγελείς ζήτησαν να δικαστεί ξανά.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, κρίνοντας ότι τέλεσε το αδίκημα της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου τρεις φορές.

Την πρώτη, αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ενώ ο εισαγγελέας έκανε έφεση υπέρ του νόμου. Αθώος κρίθηκε και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αλλά ο εισαγγελέας ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση, λόγω έλλειψης αιτιολογίες.

Με απόφαση του Αρειου Πάγου η υπόθεση εκδικάστηκε και πάλι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με το γνωστό αποτέλεσμα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία. Ισχυρίστηκε ότι τα όσα κατήγγειλε η μαθήτρια είναι αποκυήματα της φαντασίας της καθώς επηρεάστηκε από προγενέστερη παρατήρηση που της έκανε στο πλαίσιο του μαθήματος.

Ο δάσκαλος δίδασκε το μάθημα των Αγγλικών στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο.

Η παθούσα δεν παρέστη στη δίκη και αναγνώστηκε η κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία. Σύμφωνα με αυτή, η 9χρονη (τότε) μαθήτρια της Δ’ Τάξης εκμυστηρεύτηκε αρχικά στις συμμαθήτριες της και στη συνέχεια στους οικείους της το περιστατικό.

Ανέφερε ότι ο δάσκαλος την απομόνωσε εντός του σχολείου και τη χάιδεψε το στήθος.

Πηγή: GRTimesgr