Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορονοϊού στις φοιτητικές εστίες – Καθυστέρηση καταγγέλλει ο ΣΟΦΕΘ

Δεν ενημερώθηκαν οι φοιτητές όπως λέει ο Σύλλογος και δεν έγινε ιχνηλάτηση #newn #covid19 #κορονοιος #κορωνοιος #ΑΠΘ

Οτι υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση και την λήψη μέτρων μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μιλά ο ΣΟΦΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρεται σε κρούσμα που εντοπίστηκε στις εστίες διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στην περιοχή των 40 Εκκλησιών και οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κάνει λόγο σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «από την Παρασκευή βρέθηκε κρούσμα COVID 19 και έχει φτάσει Τρίτη και ακόμα να γίνει η οποιαδήποτε κίνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία της υγείας μας».

«Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την καθυστέρηση που υπάρχει στην ενημέρωση και την λήψη μέτρων για την υγεία των εστιακών φοιτητών που διαμένουν αυτήν την στιγμή στην εστία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση της ΣΟΦΕΘ, «από την Παρασκευή βρέθηκε κρούσμα COVID 19 και έχει φτάσει Τρίτη και ακόμα να γίνει η οποιαδήποτε κίνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία της υγείας μας.

Η πρυτανεία προκλητικά δηλωνει πως από την πρώτη στιγμή πάρθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τη στιγμή που δεν έχουν προβεί ούτε στην «στοιχειώδη» ενημέρωση που είναι η απαραίτητη για να ξεκινήσει η ειδική διαδικασία της ιχνηλάτησης.” »

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι Πρυτανικές Αρχές και οι υπεύθυνοι για την Φοιτητική Μέριμνα να πάρουν τις ευθύνες τους.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως και ο ΣΟΦΕΘ εδώ και μήνες διεκδικούν τα αυτονόητα, την προστασία της υγείας όλων των Οικοτρόφων και του προσωπικού των Εστιών.

Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν νέο νόμο – πλαίσιο για την υποβάθμιση των Ιδρυμάτων μας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, “σφυρίζουν αδιάφορα” για τις ανάγκες των φοιτητών».

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης διεκδικεί:
Τώρα να γίνουν τεστ σε όλους τους φοιτητές και τους εργαζομένους των εστιών όπως και στους οικείους τους με ευθύνη της κυβέρνησης και της Πρυτανείας.
Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας δωρεάν.
Να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των φοιτητικών συλλόγων για συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Να απολυμανθούν τώρα όλοι οι χώροι, ο διάδρομος, η λέσχη.
Να ανοίξει η δεύτερη διανομή φαγητού και να επεκταθεί η λειτουργία του ωραρίου του εστιατορίου με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την σίτιση. Τέλος, προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 21/10 (8μμ έξω από τις Α ΦΕΘ) έκτακτη Γενική Συνέλευση».