Θεσσαλονίκη: Νέο κρούσμα κλοπής πεζών με στόχο κόσμημα

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη δράστη ληστείας σε βάρος πεζής στην περιοχή του κέντρου της πόλης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πεζών στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, ο 25χρονος πρωινές ώρες της 05-11-2019 αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή γυναίκα στο κέντρο της πόλης μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη, έπειτα από την οποία ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς ενεργώντας, είτε μόνος του, είτε από κοινού με 19χρονο ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, προέβαιναν σε ληστείες σε βάρος πεζών στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο συνεργών διότι την 17-09-2019 αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με χρυσό σταυρό, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο 25χρονος, με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσε από μητέρα και κόρη ομοίως μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με χρυσό σταυρό.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.