Θεσσαλονίκη: Οι ανακοινώσεις των δήμων για τα σχολεία – Πού θα παραμείνουν κλειστά

Επί ποδός οι δήμοι.
Ο δήμος Λαγκαδά με ανακοίνωση του γνωστοποίησε πώς τα σχολεία ΔΕΝ θα ανοίξουν την Τρίτη 8/1 λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος, κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο μας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, για την ασφάλεια των μαθητών.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά”.

Κλειστά σχολεία και στο δήμο Ωραιοκάστρου

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, πήρε την απόφαση αυτή μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο μας και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τρίτη 8/1/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου”.

Ξεκαθαρίζει για τους άλλους δήμους

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στόχος είναι αύριο να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του δήμου ενώ σήμερα θα γίνει ο τελικός έλεγχος και μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει απόφαση.

Στο δήμο Θέρμης από την Παρασκευή δόθηκαν οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων. Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Θ. Παπαπαδόπουλος οι λέβητες λειτουργούν από την Παρασκευή και σήμερα θα ρίξουν αλάτι στις αυλές για υπάρξει πρόσβαση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.