Θεσσαλονίκη: Πολίτης επιτέθηκε και ξυλοκόπησε υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας

Στις 150 ανήλθαν οι καταγγελίες των κατοίκων και των επιχειρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης στον Συμπαραστάτη του Δημότη για το έτος 2017, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με τον Συμπαραστάτη του Δημότη, ψηλά στη λίστα των καταγγελιών βρίσκονται τα θέματα της αυθαίρετης κατάληψης του δημόσιου χώρου, ιδιαίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πεζών και αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος άλλων επιχειρήσεων που δεν παρανομούν.

Αρκετές καταγγελίες αφορούσαν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές από παλιές κλήσεις, για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς οι πολίτες είτε δεν ήξεραν την ύπαρξη της οφειλής, είτε δεν γνώριζαν πως ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Μεγάλος αριθμός των αναφορών των πολιτών σχετίζεται με ζητήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα με τις υπηρεσίες οδοποιΐας, πρασίνου, πολεοδομίας, αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι… ακραίες περιπτώσεις με τον Συμπαραστάτη του Δημότη, κ. Απόστολο Αγγελόπουλο να αποκαλύπτει, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», περιστατικό κατά το οποίο πολίτης επιτέθηκε και ξυλοκόπησε υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε αναφορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ