Θεσσαλονίκη: Σήμερα το απόγευμα οι κοινές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ενιαία παρουσία στις εκδηλώσεις μνήμης, στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων θα υπάρξει, φέτος, από τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του ποντιακού χώρου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Στο πλαίσιο της ενιαίας διοργάνωσης για τη «μνήμη» και τη διεκδίκηση της «διεθνούς αναγνώρισης» της γενοκτονίας των ποντίων εντάσσονται η συγκέντρωση, το Σάββατο, στις 18:30, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον «αυτοεξόριστο» συγγραφέα και ακτιβιστή Ταμέρ Τσιλιγκίρ, καθώς και η επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας, στο Λευκό Πύργο, στις 20:30, από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα, παρουσία κόσμου και των «λαβάρων» των σωματείων. Αμέσως μετά, από την πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, στις 21.45 θα ξεκινήσει η ενιαία πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα την ίδια μέρα και ώρα, το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 18:30, στην πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία στην τουρκική πρεσβεία. Τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, με σύνθημα: «Συμμετέχουμε – Τιμούμε – Διεκδικούμε» συνδιοργανώνουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ.