Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για την Αττική

Το κύμα αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από την φονική πυρκαγιά στην Αττική έχει αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Και στη Θεσσαλονίκη, η διάθεση των πολιτών να βοηθήσουν με είδη πρώτης ανάγκης είναι έντονη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν αρκετές τοπικές επιχειρήσεις και σύλλογοι που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε και σε ποια σημεία:

– Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και το Σάββατο 28 Ιουλίου (από τις 20.00 και μετά) το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική. Πάνες, μωρομάντιλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, betadin, fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ. Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος το Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός ως αργά. Οι οικογένειες της Αττικής μας χρειάζονται, όλοι μαζί μπορούμε».

«Στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13) συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους Πυρόπληκτους της Αττικής. Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι: – Εμφιαλωμένο Νερό – Παιδικές Πάνες – Μωρομάντιλα – Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α. – Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin) Παρακαλούμε μην αποστείλετε είδη ρουχισμού/ ιματισμού καθώς δεν είναι απαραίτητα. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel».

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας. Στο Μικρόπολις (Βενιζέλου με Β.Ηρακλείου γωνία) στον 3ο όροφο. Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 19:00-22:00, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.

Η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων καλεί σε έκτακτη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.«Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνδράμουν στη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική, παρακαλούνται να παραδώσουν τα είδη που προτίθενται να στείλουν στο γραφείο της Αντιπροέδρου της ΕΑΝΔιΘ Έλλης Μέλλιου (Δικηγορική Εταιρία Μέλλιος & Συνεργάτες, Λέοντος Σοφού 1, 2ος όροφος) αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρες 09:30 – 16:30, καθώς και σήμερα Τρίτη μέχρι τις 16:30 για όποιον δύναται. Τα κρίσιμα είδη είναι: Betadin, Fucidin (αλοιφές για εγκαύματα), γάζες, γάλατα μακράς διάρκειας και πάνες διαφόρων μεγεθών για βρέφη. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στη Γενική Ταχυδρομική, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – θα τα στείλει χωρίς χρέωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να διανεμηθούν από εκεί». Στη Μοναστηρίου 100, στο TYRE REPAIR PRODUCTS, συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή συγκεντρώνει αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα στα γραφεία του συνδέσμου στην πλατεία Αριστοτέλους μετά τις 20:30. –

Στην Πέτρου Συνδίκα «ΣΗΚΩ και ΔΡΑΣΕ, άσε τις “φωνές” από τα social media!!! Θεσσαλονίκη,συγκεντρώνουμε τρόφιμα,φάρμακα,είδη άμεσης ανάγκης για αποστολή στην Αθήνα. Μέχρι αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα στις 6μ.μ. όποιος μπορεί φέρνει: γάζες, παιδικές πάνες,μωρομάντηλα,Fucidin,Betadine, τρόφιμα μακράς διάρκειας-ξηρής συντήρησης(φρυγανιές,μπισκότα,κονσέρβες). Πέτρου Συνδίκα 61,ισόγειο γραφείο, Oikies Real Estate».