Θεσσαλονίκη: Στη «μάχη» του Πρωτοδικείου οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Επιμέλεια Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Στη «μάχη» του Πρωτοδικείου βρίσκονται από την Παρασκευή οι υποψήφιοι. Τρεις μέρες τώρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι καταφθάνουν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια τους για τις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου.

Τα ευτράπελα δεν λείπουν βεβαίως, με μεταγραφές και προσθήκες της τελευταίας στιγμής, αλλά και μικρά πρακτικά προβλήματα, με πληροφορίες να θέλουν κάποια ψηφοδέλτια να μην γίνονται δεκτά λόγω λαθών και τους υποψηφίους να «καίγονται» ώστε να διορθωθούν γρήγορα.

Με 141 υποψηφίους ο συνδυασμός Ζέρβα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συνοδευόμενος από  υποψήφιους συμβούλους,  κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» αποτελείται από 141 υποψηφιότητες. Από αυτές, οι 65 είναι αφορούν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και οι 76 αφορούν στα συμβούλια όλων των κοινοτήτων του δήμου.

Με αφορμή την κατάθεση του ψηφοδελτίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση. «Όταν τον Οκτώβριο ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια για την πόλη, δεν περιμέναμε τις πλάτες κανενός. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα φτάσουμε ως εδώ σήμερα. Τους διαψεύσαμε και είμαστε παρόντες με ενιαίο ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο και όλες τις κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκκρεμεί άλλη μία υπόσχεση, η αλλαγή της πόλης, η Νίκη της Θεσσαλονίκης. Τηρώ τις υποσχέσεις μου. Ολοένα και περισσότεροι έρχονται μαζί μας. Το αίτημα της αλλαγής είναι ώριμο. Η πόλη δεν γυρίζει πίσω. Κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον της».

Η Νοτοπούλου κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 70 υποψήφιους 

Χθες, Σάββατο, η Κατερίνα Νοτοπούλου, κατέθεσε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Θεσσαλοίνη Μαζί», αποτελούμενο από 70 υποψήφιους.

«Καταθέσαμε σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον συνδυασμό της δημοτικής μας παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” με τον οποίο θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στις 26 Μαΐου.

Έναν συνδυασμό με πραγματικά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά που συσπειρώνει ανθρώπους από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Προχωράμε Μαζί, μπαίνουμε μπροστά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με ανθρώπους καταξιωμένους ο καθένας και η καθεμία στην πόλη με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας.

Ανθρώπους με εμπειρία, από διαφορετικούς κοινωνικούς χώρους, και από τα κινήματα.

Με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το χώρο της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, αλλά και εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.
Συστρατευόμαστε για να παραμείνει η Θεσσαλονίκη πόλη ανοιχτή και δημοκρατική.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν ισχυρή εντολή και δύναμη προκειμένου να εργαστούμε για το κοινό καλό και την πρόοδο της πόλης μας.

Όλοι μαζί για μια Θεσσαλονίκη για όλους!», αναφέρει η ανάρτησή της παράταξης στο Facebook.

52 υποψήφιοι για Ζιαμπάζη

Για τους «Ενωμένους Μακεδόνες» το ψηφοδέλτιο έχει 52 υποψηφίους με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ζιαμπάζη, συμμετέχοντας κανονικά στης δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

«Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες » διαψεύδοντας σενάρια ,εκτιμήσεις,και προσδοκίες συμμετέχουμε αυτόνομα στης δημοτικές εκλογές ,καταθέτοντας ένα συνδυασμό 52 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με στόχο η πόλη μας να κινηθεί σε μια ελληνοκεντρική κατεύθυνση προκειμένου να αναδείξει και πάλι την ελληνική ταυτότητα της,μακεδονική και βυζαντινή ,αντίθετα από την ” πολυπολιτισμική ” που κυριάρχησε τα τελευταία 8 χρόνια,με την απερχόμενη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη,αλλά και να αναδείξει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη ,λειτουργική που δεν θα είναι μόνο ελληνική ,δίνοντας έτσι με βάση παραδείγματα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων ,λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών της » .

«Υπερασπίζοντας την ελληνικότητα της μίας και μόνης Μακεδονίας, απέναντι στην ανθελληνική συμφωνία των Πρεσπών,τονίζουμε και πάλι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας,για την ανατροπή της, ευελπιστώντας στην στήριξη των Θεσσαλονικέων στης δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου ,προκειμένου να είμαστε παρόντες στης εξελίξεις που αναμένονται να διαδραματιστούν, για το καλό της Θεσσαλονίκης , της Μακεδονίας και της Ελλάδας».

«Είμαστε παρόντες σε αυτή την εκλογική μάχη , οι  «Ενωμένοι Μακεδόνες» προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πορεία και την προοπτική της Θεσσαλονίκης , για αυτό και πάμε δυνατά με αισιοδοξία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση γιατί θέλουμε πίσω την πατρίδας μας,της ζωές μας ,και προπαντός την πόλη μας», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ενωμένοι Μακεδόνες» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Με τα παιδιά του ο Ορφανός στην κατάθεση

Την πλήρη σύνθεση του συνδυασμού του «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για τη Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και τις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Κοινότητες Θεσσαλονίκης κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του, Γιώργος Ορφανός.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου το πρωί του Σαββάτου 4 Μαΐου, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

«Το είπαμε, το κάναμε. Όλοι εμείς της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” δηλώσαμε παρόντες για τη Θεσσαλονίκη που μας αξίζει και που δικαιούμαστε. Πιστεύουμε ακράδαντα στο πάθος, στο ταλέντο και στον επαγγελματισμό των Θεσσαλονικέων. Είναι ώρα να κάνουμε πράξη όλοι μαζί, αυτά που υποσχεθήκαμε. Θα ενώσουμε τα πολιτικά κόμματα της πόλης μας και όλους τους υποψήφιους δημάρχους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς. Η Θεσσαλονίκη να γίνει το μέλλον, να γίνει μία πρωτεύουσα για ογδόντα εκατομμύρια πολίτες», σημειώνει ο Γιώργος Ορφανός.

140 υποψήφιοι και… σπόντες από τον Ψωμιάδη

Με ψηφοδέλτιο 140 δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, πήγε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης στο Πρωτοδικείο για την παράταξη «Δύναμη Πολιτών».

«Άλλη μια δημοσκόπηση σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας. Μια οικογενειακή δημοσκόπηση. Στέλνουμε ένα μήνυμα στους αφεντάδες και τους κομισάριους των κομμάτων υποψηφίους δημάρχους, ότι ήδη η αγάπη και η ψήφος των πολιτών της Θεσσαλονίκης μας έχει στείλει στο δεύτερο γύρο», σχολίασε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Δύναμη Πολιτών».

Κατέθεσε συνδυασμό ο Κουριαννίδης

«Καταθέσαμε σήμερα τον συνδυασμό μας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Πρωτοδικείο. Πάμε τώρα δυνατά για την ανατροπή της φαυλότητας και του εθνομηδενισμού» έγραψε αρχικά στην ανάρτηση του στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική” Γιάννης Κουριαννίδης.

«Αυτό που ζούμε τόσα χρόνια δεν αρμόζει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και προσβάλλει την ιστορία της πόλης μας» συμπλήρωσε.

Κατάθεση ψηφοδελτίου και… γάμος για τον Κυριζίδη

Χθες κατέθεσε το ψηφοδέλτιο του ο Μάκης Κυριζίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά» και υποψήφιος δήμαρχος, λίγες ώρες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του.

«Σήμερα μια μέρα ορόσημο με δύο πόρτες! Την μια της Αγίας Σοφίας όπου νυμφεύομαι την αγαπημένη μου, Χριστίνα, για μια ζωή “θετική” και ανθόσπαρτη! Και η δευτερη του Πρωτοδικείου, όπου μόλις ολοκληρώσαμε την καταθεση του ψηφοδελτίου “Θεσσαλονίκη Θετικά”! Με τις ευχές σας και τη στήριξή σας»,  έγραψε σε ανάρτηση στο facebook.

Μεταγραφή και Πρωτοδικείο για Βούγια

Με την μεταγραφή του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη να γίνεται τελευταία στιγμή, ο Σπύρος Βούγιας, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη», κατέθεσε χθες τον συνδυασμό του στο Πρωτοδικείο.

Τα στελέχη της ΠΟΛΗΧΡΩΜΗΣ Θεσσαλονίκης είχαν δώσει ραντεβού στα Λουλουδάδικα και μετά σχεδόν σε πορεία κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κατέθεσε ψηφοδέλτιο ο Μανδαλιανός

Κατέθεσε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέα Πνοή», ο υποψήφιος δήμαρχος  Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Είμαι περήφανος για το ψηφοδέλτιο που καταθέσαμε σήμερα, καθώς αποτελείται κατά πλειοψηφία από καταξιωμένα άτομα με δράση στην τοπική κοινωνία.  Πολλοί, ανάμεσα και εγώ, κατεβαίνουμε για πρώτη φορά στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς βεβαρημένο παρελθόν με ρουσφέτια και αλισβερίσια, χωρίς ανάγκη βιοπορισμού και προβολής από διοικητικές θέσεις και χωρίς κομματικούς χρωματισμούς. Επίσης είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και για την συμμετοχή νέων ανθρώπων που θα συμβάλουν στην «Νέα Πνοή» που θέλουμε να δώσουμε στον τόπο μας» δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου, ο Κλεάνθης Μανδιαλανός.

Οι 100 του Ζάχαρη

Το ψηφοδέλτιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Νεάπολης – Συκεών, η οποία θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου στις εκλογές της 26ης Μαΐου κατέθεσε χθες το πρωί, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Ζάχαρης.

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά την κατάθεση, ο κ.Ζάχαρης είπε:

«Σήμερα κατέθεσα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, της Κοινωνικής Συνεργασίας Νεάπολης – Συκεών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ένα ψηφοδέλτιο 100 ανθρώπων, που για μένα αποτελείται από ονόματα – έκπληξη.

Όταν πριν από έξι μήνες ξεκινούσαμε την προσπάθεια για αλλαγή στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν περίμενα ότι θα υπήρχε αυτή η ανταπόκριση. Δεν περίμενα ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αυτοί που συνήθως λέγεται ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική και τα κοινά, θα ανταποκρίνονταν στην πρόταση που κατέθετα.

Επί έξι μήνες συζητήσαμε με την τοπική κοινωνία, ανταλλάξαμε απόψεις και σήμερα παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν να είναι υποψήφιος, δεν πιέσαμε, δεν υποσχεθήκαμε, δεν ανταλλάξαμε τη συμμετοχή κανενός! Γι αυτό αυτό είναι το ψηφοδέλτιο που μπορεί να εγγυηθεί ότι ο δημότης μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής, ότι η ζωή μας και η καθημερινότητα μας μπορεί να γίνει καλύτερη.

Η πολιτική δεν είναι υπόθεση ανεπάγγελτων επαγγελματιών αλλά σοβαρών και στιβαρών ανθρώπων που ξέρουν από την πείρα της δικής τους ζωής τι και πώς μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Αυτοί είναι η έκπληξη των εκλογών.

Ζητάμε από τους δημότες του Δήμου την ισχυρή εντολή που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε και να χτίσουμε το μέλλον της πόλης μας!

Όλοι μαζί μπορούμε!».

Πρωτοδικείο ο Δαρδαμανέλης

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης με συνεργάτες του, κατέθεσε χθες στο Πρωτοδικείο το συνδυασμό με όνομα «Γενιά Δημιουργίας».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, δήλωσε:

«Η Γενιά Δημιουργίας είναι ένας συνδυασμός ανθρώπων από πολλούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους και από διαφορετικές πολιτικές επιρροές. Μία ομάδα υποψηφίων, τους οποίους χαρακτηρίζει η διάθεση για πραγματική προσφορά στον τόπο τους, με φρέσκια ματιά και μακριά από τις αγκυλώσεις και τη στασιμότητα του παρελθόντος. Καλούμε τους συνδημότες μας, να μας εμπιστευτούν τη ψήφο τους στις 26 Μαΐου, ώστε να επιτύχουμε τη δημιουργική επανεκκίνηση της Καλαμαριάς.»