Θεσσαλονίκη: Το πρωί rapid tests και το μεσημέρι… ΟΑΣΘ! (Pics)

Η πόλη των... contrast που μοιράζει τον ιό στα λεωφορεία! #newn #covid19 #θεσσαλονικη #κορονοιος

Επιμέλεια: Κώστας Κεχαγιάς

Ολόκληρη την ημέρα, από τις 10:00 το πρωί, οι πολίτες συρρέουν στο κιόσκι του ΕΟΔΥ, που βρίσκεται πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστούν.

Αλλοι θορυβημένοι, άλλοι χαλαροί κι άλλοι… βιαστικοί, προσπαθούν -έστω και την ύστατη στιγμή- να επιδείξουν αυτήν τη μορφή κοινωνικής ευθύνης, μαθαίνοντας αν τελικά νοσούν από τον ιό-ταραξία, που δε μας έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί από την ώρα που ξεκίνησε αυτό το ταλαίπωρο το ’20.

Η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκτός από «υπεύθυνη» και «ενθαρρυντική», καθώς δύναται να επιδράσει θετικά σε όσους σήμερα, για οποιονδήποτε λόγο, έμειναν θεατές και δεν… τεσταρίστηκαν.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το σχετικό φωτορεπορτάζ του Newn.gr, πάρτε μία… γεύση παρακάτω:

Η κοινωνική ευθύνη, ωστόσο, που ζητείται από τους πολίτες (και πλέον φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επιδεικνύεται), μάλλον, δεν ισχύει για όσους επιμελούνται τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΘ στην πόλη.

Η εικόνα σε λεωφορείο της γραμμής 34 σήμερα (29/10) το μεσημέρι, είναι τουλάχιστον θλιβερή:

Ανθρωποι στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, νεύρα, δυσφορία και ένας Οργανισμός να τους προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο, καθώς, ακόμη κι αν δεν υπήρχε πανδημία, η συγκεκριμένη μεταχείριση, δεν συναντάται και ιδιαίτερα σε ΜΜΜ ευρωπαϊκών κρατών. Πολλώ δε μάλλον όταν ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και καλούμαστε να επιδείξουμε κοινωνική υπευθυνότητα.

Η παρακάτω εικόνα είναι χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική των όσων συμβαίνουν στον ΟΑΣΘ, το μόνο ΜΜΜ της πόλης, κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Σύσσωμη η Θεσσαλονίκη υποβάλλεται σε rapid test για τον κορονοϊό και, έπειτα, μοιράζεται τον ιό στα λεωφορεία…

Θεσσαλονίκη, λοιπόν: Η πόλη του… contrast!