Θεσσαλονίκη: Φόβοι για λουκέτο σε κλινικές του ΑΧΕΠΑ!

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ #newn #covid19 #Θεσσαλονικη #ΑΧΕΠΑ #ΠΟΕΔΗΝ

Τεράστια είναι η ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό, τουλάχιστον δέκα θετικών κρουσμάτων σε νοσηλευτές, εργαζόμενους στα εργαστήρια και διοικητικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, δήλωσε στο Thestival ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε περισσότερους από 500 εργαζόμενους.

“Τα εργαστήρια δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στον όγκο των δειγμάτων κι έτσι κλήθηκε ο ΕΟΔΥ. Το ζητούμενο είναι όμως να έχουμε μία άμεση και έγκυρη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο. Εάν η διασπορά είναι μεγάλη, θα πρέπει να κλείσουν τμήματα.

Ο κίνδυνος είναι τεράστιος για εργαζόμενους και ασθενείς. Θα πρέπει να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα, όσοι είναι επαφές των θετικών κρουσμάτων.

Τα rapid test, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν εξασφαλίζουν το αρνητικό αποτέλεσμα”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου η νοσηλεύτρια συνεχίζει να νοσηλεύεται, εκτός ΜΕΘ.

Πηγή: Thestival.gr