Θεσσαλονίκη: 73 συλλήψεις και 300 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 11 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και μεθαδόνης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 29χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (25-09-2019) στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι κατείχε μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους (36,6) γραμμάριων.

  • 4 άτομα για περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δύο ημεδαπών 37 (άντρας) και 35 (γυναίκα) ετών στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων μεσημβρινές ώρες χθες (25-09-2019), οι οποίοι σε προγενέστερο χρόνο αφαίρεσαν από γυναίκα στην περιοχή της Χαλάστρας το πορτοφόλι της. 

Επιπλέον σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν (3) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (15) ετών και (10) μηνών καθώς και σε χρηματική ποινή για ληστεία, κλοπές και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

  • 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, εκ των οποίων ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (28) ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε παράνομη παραλαβή από σημείο εισόδου και προώθησης στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτων χωρών, ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, από κερδοσκοπία και κατά συρροή, πράξη που τελέστηκε μέσα Ιουλίου του 2018.
  • 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (25-09-2019) στην περιοχή της Ανάληψης 39χρονο ημεδαπό – υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (17) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε τέσσερις (4) εκ των οποίων, διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (25-09-2019) στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (154) πακέτα τσιγάρα τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης σακούλα, που περιείχε (85) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (1) συσκευασία καπνού.

  • 50 άτομα οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Περισσότερες από 300 τροχαίες παραβάσεις

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση αδικημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς της, και ειδικότερα για τον εντοπισμό οδηγών που δε συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. που αφορούν στην απρόσκοπτη κίνηση πεζών πραγματοποίησαν χθες (25-09-2019) στοχευμένους ελέγχους στο κέντρο της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή των Λαδάδικων και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Τα συνεργεία ελέγχου που συγκροτήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το σκοπό αυτό βεβαίωσαν, κατά το προηγούμενο 24ωρο, διακόσιες εξήντα εννέα  παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις και εννέα  για άλλες περιπτώσεις, εκ των οποίων 3 για μέθη, στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, έντεκα  παραβάσεις βεβαιώθηκαν για παρόμοια αδικήματα από τα Τμήματα Τροχαίας Θέρμης, Λητής και Χαλκηδόνας στις περιοχές αρμοδιότητας τους.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Μοριχόβου (Λαδάδικα) βραδινές ώρες χθες βεβαιώθηκαν είκοσι επτά  παραβάσεις (22 σε δίκυκλες μοτοσικλέτες και 5 σε Ι.Χ.Ε.) για παράνομη στάθμευση.