Θωμάς Σιταράς – Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες & Ημερολόγιo 2019: Η Ελλάδα της νοσταλγίας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον γνωστό αθηναιογράφο-συγγραφέα Θωμά Σιταρά, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στον IANO, Αριστοτέλους 7. Ο συγγραφέας με αφορμή το καινούριο του βιβλίο με τίτλο Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες καθώς και το Ημερολόγιό του για το 2019: Η Ελλάδα της νοσταλγίας, θα επιχειρήσει μαζί σας έναν νοσταλγικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη του 1912-1938.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι πόλεις που κρύβουν και κρύβονται είναι πόλεις που θέλεις να τις ανακαλύψεις και να τις κάνεις δικές σου. Είναι, όμως, και πόλεις -μπορεί και να ‘ναι οι ίδιες, ταυτόχρονα- που δεν ξέρεις

πώς να τις αφομοιώσεις• που δεν ξέρεις πώς να τις καταλάβεις. Η Θεσσαλονίκη είναι μία απ’ αυτές.

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του έρωτα. Κι όλες, φυσικά, τις ανυπέρβλητες αντιφάσεις του…

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτόν τον μοναδικό περίπατο. Θα μιλήσουμε για τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους, τις όμορφες γειτονιές, το λιμάνι, τις αγορές και τους εμπόρους, την κουζίνα, τις διασκεδάσεις. Θα ξεφυλλίσουμε μαζί παλιές εφημερίδες γεμάτες σπάνιες φωτογραφίες και θα δούμε παλιά φιλμάκια. Μια Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της.

 

Βιογραφικό

Ο Θωµάς Σιταράς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε, ως υπότροφος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, Οικονοµικά και Δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ολοκλήρωσε την πανεπιστηµιακή του εκπαίδευση µε μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε στη Γερµανία, στην εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών «Honeywell». Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, απασχολήθηκε επί σειρά ετών ως ∆ιευθυντής Μάρκετινγκ στον βιοµηχανικό όµιλο «Α. Πετζετάκις» και σε άλλες µικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, από το 1970 ασχολήθηκε µε την επαγγελµατική εκπαίδευση, ως συνιδρυτής του κολεγίου BCA και ως ιδρυτής του Κέντρου ∆ιοικητικών Επιστηµών. Στον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων έχει οργανώσει και συµµετάσχει σε πολυάριθµα σεµινάρια ∆ιοίκησης και Οργάνωσης, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Πέραν της συγγραφής επιστημονικών βιβλίων της ειδικότητάς του, ασχολήθηκε συστηματικά με την αθηναιογραφία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία για την Παλιά Αθήνα, ενώ διαχειρίζεται συστηματικά από το 2012 τον ιστότοπο www.paliaathina.com – ένα διαδικτυακό μουσείο για την Αθήνα της περιόδου 1834-1940.

Είναι συνεργάτης της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με δημοσιεύσεις γύρω από την Παλιά Αθήνα, και τακτικό µέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ∆ηµοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισµού.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το ημερολόγιό του για το 2019 με τίτλο Η Ελλάδα της νοσταλγίας.