Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Όπου υπάρχουν στόχοι δεν υπάρχουν όχι

Με μια ακόμη μεγάλη συγκέντρωση στην Πυλαία έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας» μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο Πέτρινο της Πυλαίας και έστειλε μήνυμα απόλυτης αισιοδοξίας για καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο.

«Μαζί δουλέψαμε σκληρά, γράψαμε πολλά χιλιόμετρα  σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας. Ακούσαμε τους δημότες που μας άνοιξαν την καρδιά τους. Αυτή η επαφή με τον κόσμο μας δυνάμωσε. Αυτό είναι που μας δίνει το δικαίωμα να σας κοιτάμε στα μάτια. Σήμερα φτάνουμε στο  τέλος μίας μεγάλης προσπάθειας που σηματοδοτεί όμως και μία αρχή. Την αρχή της νέας μας θητείας Εδώ στην Πυλαία. Μια περιοχή με ιστορία, παρόν αλλά και μέλλον. Αποτελεί επιχειρηματική αλλά και τεχνολογική κυψέλη. Είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, όχι μόνο για τον δήμο μας, αλλά για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας» αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στην Πυλαία, ένα έργο που όπως είπε είναι «πολύ μεγάλο, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό».

-Κατασκευάστηκαν 7 σχολεία και σχολικές υποδομές σε ολόκληρο τον δήμο. Στην Πυλαία ολοκληρώθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ εντάχθηκαν στον δήμο το 2ο και το 22ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης που ανήκαν στην Πυλαία, αλλά κανείς δεν τα διεκδίκησε τόσα χρόνια. Παραταύτα θέλουμε και νέες σχολικές αίθουσες μέσα από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εντάσσει οριστικά 2 νέα σχολεία.

-Εγκρίθηκε οριστικά η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 2 εκατομμύριων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Πυλαίας, ενώ με ίδιους πόρους θα δημιουργήσουμε το νέο πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας.

-Στην καρδιά του οικισμού λειτουργεί ήδη το Λαογραφικό Μουσείο, η δημοτική βιβλιοθήκη και ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος.

-Η ανάπλαση του Ελαιορέματος που απορρόφησε 6,5 εκατομμύρια ευρώ και οι πράσινες παρεμβάσεις στην περιοχή Δελφών, στο Πάρκο Τριανταφυλλοπούλου και στην Πλατεία Αγίας Γλυκερίας, που τρέχουν τώρα αναβαθμίζουν την περιοχή.

-Η ανάπλαση της οδού 17 Νοέμβρη, που έχει  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλάζει την όψη του δρόμου.

-Το ίδιο ισχύει και με το «Πάρκο Μαθητή», την παιδική χαρά Ελένη Κουτσιώλη στην πλατεία Στρέψα και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που αλλάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

-Δημιουργήσαμε την πρώτη στην Πυλαία Λαογραφική Συλλογή και την πρώτη Βιοκλιματική Πλατεία στο τέρμα της Μ. Αλεξάνδρου.

-Το Αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας αναμόρφωσε την περιοχή στα Κοιμητήρια καθώς μετακόμισε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτός οικισμού.

-Η Ανάπλαση της ιστορικής καμάρας, το ΚΑΠΗ της Μαλακοπής, το  Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η διάνοιξη της οδού Θεσσαλονίκης, που ήταν επί χρόνια καταπατημένη, αναβαθμίζουν την Πυλαία.

-Την ίδια στιγμή τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Σταγειρίτη (2,3  εκατομμύρια ευρώ), το αποχετευτικό της Πυλαίας (5,5 εκατομμύρια ευρώ), τα αντιπλημμυρικά  Χαλίλ Ντερέ,  (6,5 εκατομμύρια ευρώ) και η αντιπλημμυρική προστασία στο Τρίστρατο (200.000 ευρώ) θωρακίζουν την περιοχή και είναι όλα έργα που ήδη έγιναν τα τελευταία χρόνια.

«Το συνολικό κόστος των έργων που έγιναν μόνο στην Πυλαία ξεπερνά –σε εποχή κρίσης- τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Βάλαμε τον πήχη ψηλά, γιατί αυτή ήταν η εντολή σας», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για το αύριο της Πυλαίας ο  κ. Καϊτεζίδης διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς μας γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια.

Σοβαροί, μετρημένοι, με στόχους και αποτελέσματα. Στη φιλοσοφία μας, όπου υπάρχουν στόχοι δεν υπάρχουν ΟΧΙ».

Άμεση προτεραιότητα για την επόμενη θητεία θα έχει η σχολική στέγη, καθώς τα οικόπεδα υπάρχουν, οι μελέτες είναι απόλυτα ώριμες και με την ολοκλήρωση των 2 σχολείων από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ το πρόβλημα λύνεται οριστικά.

Ακόμη άμεση προτεραιότητα παραμένει η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Πυλαίας. «Αν εξαρτιόταν μόνον από τον δήμο η μαρίνα της Πυλαίας θα ήταν σήμερα πραγματικότητα. Από την πρώτη στιγμή καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια ώστε να εκδοθεί το ΦΕΚ για τη χωροθέτηση της και το πετύχαμε το 2012. Η μαρίνα της Θεσσαλονίκης είναι η  μοναδική χωροθετημένη σε ολόκληρο τον Θερμαϊκό. Όμως η ηγεσία του υπουργείου τουρισμού θάβει ένα έργο ανάπτυξης με ένα σχέδιο σύμβασης που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για κανέναν δήμο τουλάχιστον πανευρωπαϊκά. Ενώ δηλαδή προβλεπόταν δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή της μαρίνας, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, το υπουργείο θέλει να κάνει τον δήμο εργολάβο, κατασκευαστή και εκμεταλλευτή της μαρίνας» σημείωσε με νόημα ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η μαρίνα της Πυλαίας θα γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις πρακτικές.

«Στις 26 Μαΐου σας ζητώ μια καθαρή εντολή. Μια μόνο Κυριακή. Μέχρι τότε να μην επαναπαυθούμε. Την επαύριο των εκλογών συνεχίζουμε μαζί και ενωμένοι», κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης.