“Ισχυρό επιμελητήριο για στήριξη στους μικρούς επαγγελματίες”

Άρθρο γνώμης του Χριστόφορου Εδιάρογλου

Η παρουσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στην οικονομική ζωή της πόλης αλλά και ευρύτερα σε όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη, όπως ΜΕΤΡΟ, κυκλοφοριακό, τουρισμός, επισκεψιμότητα ήταν σημαντική. Στις συνθήκες κρίσης πιστεύουμε ότι πέτυχε να είναι στήριγμα στους επαγγελματίες και συνέβαλε στο τζίρο της πόλης με της δράσεις τουρισμού, την εκθεσιακή παρουσία κτλ. Το Επιμελητήριο έγινε υπολογίσιμος παράγοντας στη ζωή της πόλης.

Η προεδρία Ζορπίδη, με ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου, με διαφάνεια, με συζήτηση συνέβαλε στην ομογενοποίηση της Διοίκησης, σε ομόφωνες αποφάσεις κατά 99%, σε κοινές δράσεις υπέρ των μικρών επαγγελματιών.

Στα δύσκολα χρόνια που θα συνεχίσουν εμείς λέμε: «Εχθρός του καλού το καλύτερο». Το Επιμελητήριο πρέπει να περάσει σε νέα εποχή. Να μετράει την αποτελεσματικότητα του με την αύξηση των  εισοδημάτων των Θεσσαλονικέων και τις νέες θέσεις εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρω

Το ΕΕΘ μπορεί και θα προωθήσει την ιδέα της δημιουργίας ινστιτούτου επιχειρηματικότητας. Έτσι ώστε οι νέοι , αντί να φύγουν έξω, να επιχειρήσουν στον τόπο τους με ένα στήριγμα δίπλα τους που θα τους εκπαιδεύσει, θα τους βρει τρόπους χρηματοδότησης και εξωστρέφειας, θα τους στηρίξει νομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, θα τους δικτυώσει με άλλες επιχειρήσεις. Γνωρίζοντας ότι έχουν στήριγμα οι νέοι θα τολμήσουν γιατί αγαπούν τον τόπο μας, τη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πόλη city break και να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο διπλάσιο. Ο τουρισμός πόλης θα δώσει δουλειές σε όλους. Το Επιμελητήριο θα το κάνει σε συνεργασία με όλους τους φορείς αναπτύσσοντας πρόγραμμα αύξησης της επισκεψιμότητας με επιδοτήσεις, προώθηση της πόλης στις γειτονικές πρωτεύουσες, στήριξη των επαγγελματιών τουρισμού για εξωστρέφεια.

Οι επαγγελματίες έχουν καθημερινά προβλήματα. Το ΕΕΘ μπορεί να κάνει και θα το υλοποιήσει σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση «Γραφείο υποστήριξης του Επαγγελματία» σε κάθε Δήμο. Έτσι ώστε καθημερινά να βρίσκει ο επαγγελματίας το στήριγμα του στο κάθε ζήτημα του.

Οι μικροί επαγγελματίες ασφυκτιούν ανάμεσα σε ένα εχθρικό κράτος φοροεισπράκτορα, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη χαμηλή δυνατότητα των καταναλωτών. Το Επιμελητήριο μπορεί και θα βοηθήσει σε δικτυώσεις μεταξύ των μελών του. Έτσι ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες, να αγοράζουν και να πωλούν φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις νέες δράσεις που θα αναπτύξει το ΕΕΘ με τη διοίκηση του συνδυασμού ΙΣΧΥΡΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ με επικεφαλής τον Μιχάλη Ζορπίδη.

Ζητούμε από τους επαγγελματίες Ισχυρή στήριξη, για Ισχυρό Επιμελητήριο με άξιους και πρόθυμους να εργαστούν στη Διοίκηση του συναδέλφους. Για αυτό ζητάμε την ψήφο σας.

Χριστόφορος Εδιάρογλου

Μέλος ΔΣ ΕΕΘ . Υποψήφιος στο τμήμα υπηρεσιών.