Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα, μια εβδομάδα περίπου μετά την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα.

24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Η ανακοίνωση

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΒ – ΔΝΤ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μετά την επιτυχία των κινητοποιήσεων της 24ης Σεπτέμβρη, που οδήγησε στην καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο αγώνας συνδικάτων και εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ξήλωμα των κατακτήσεων των προηγούμενων ετών και επαναφορά στην κατάσταση διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, κλιμακώνονται.
Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 2 Οκτώβρη απέναντι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να επαναφέρει – μόνιμα αυτή τη φορά- τις ακραία νεοφιλελεύθερες προτάσεις ΣΕΒ -ΔΝΤ, για μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε χαμηλούς μισθούς και στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και συγχρόνως να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα.
Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και να παλέψουν για ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, που θα κατοχυρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους-ες.