Κέρδισε τη «μάχη» για Ελ Καντουρί!

Του Τηλέμαχου Περτσινίδη

Σημαντική ήταν η απόφαση του Ελ Καντουρί να παραμείνει εν τέλει στον Δικέφαλο,απορρίπτοντας τις προτάσεις που είχε από την ιταλική Serie A.

Μπορεί να μην είναι στη βασική ενδεκάδα και η αλήθεια είναι πως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ο Μαροκινός δημιούργησε πολλές προσδοκίες, που μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά το βιογραφικό του και η τεχνική του κατάρτιση λένε πολλά.

Στον ΠΑΟΚ χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σε θέσεις που δεν αγωνίστηκε ποτέ. Ο Ελ Καντουρί είναι μέσος, «8άρι» όπως χαρακτηρίζεται στον ποδοσφαιρικό κώδικα. Ούτε εξτρέμ, ούτε επιτελικός μέσος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Δεν ήθελε εξ αρχής ούτε να σκέφτεται πως ο Ελ Καντουρί θα φύγει, ιδίως τώρα, σε μια κρίσιμη καμπή που ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει στο δρόμο προς τον τίτλο.

Ο ίδιος ο παίκτης σκεφτόταν την επιστροφή του στη γειτονική χώρα, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης πήρε τη κατάσταση στα χέρια του και αφού συναντήθηκε στην αρχή με τον ίδιο, στην συνέχεια τον έπεισε να παραμείνει.

Η φαρέτρα λοιπόν του Ρουμάνου τεχνικού δεν άδειασε παραπάνω, έπειτα τις αποχωρήσεις των Πρίγιοβιτς και Ουάρντα, αφού είδε με ευχαρίστηση τον Μαροκινό να μένει κάτοικος Τούμπας.

Η μία όψη του νομίσματος είναι αυτή, ότι δηλαδή δεν αποδυναμώθηκαν περισσότερο οι ασπρόμαυροι την μεταγραφική περίοδο. Η άλλη όψη, είναι σημαντικότερη.

Με εισήγηση προπονητή, ο Ελ Καντουρί παρέμεινε στην ομάδα. Ο Σαββίδης άκουσε τον τεχνικό της ομάδας που οδηγεί τον σύλλογο προς τη κορυφή της Ελλάδας και ανέλαβε από εκεί και πέρα αυτός την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αυτό λοιπόν μαρτυράει, πως ο πρόεδρος της ομάδας έχει σε μεγάλη υπόληψη τον τεχνικό της ομάδας και του παρέχει «ασφάλεια». Η επιθυμία του, θα προσπαθήσει να την κάνει πράξη ο Σαββίδης, δείχνοντάς του τη στήριξη προς το πρόσωπό του.

Φυσικά, όλο αυτό κάνει μόνο καλό στην ομάδα, αφού το κλίμα παραμένει καλό και η συνοχή της ομάδας σταθερή, παράμετροι σημαντικοί στη πορεία πρωταθλητισμού που κάνει ο Δικέφαλος.