Καθαρίζονται ρέματα και φρεάτια στο Δήμο Θερμαϊκού

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός των ρεμάτων από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου, κ. Γιώργου Φεστερίδη, καθώς και των φρεατίων από τη ΔΕΥΑΘ Θερμαϊκού, υπό την επίβλεψη του Αντιπροέδρου της, κ. Γιάννη Καλλονά. Σκοπός, να διαμορφωθεί ένα ασφαλές αντιπλημμυρικό πλέγμα, που θα λειτουργήσει προστατευτικά απέναντι σε πιθανά προβλήματα από καταιγίδες και έκτακτα καιρικά φαινόμενα. 

Έχοντας ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του τμήματος του ρέματος που βρίσκεται στην είσοδο της Περαίας, στην οδό Αμπελοκήπων, με την απομάκρυνση απορριμμάτων, φερτών και εν γένει ακατάλληλων υλικών, σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται έργο που προβλέπει ανάλογες εργασίες καθαρισμού και σε άλλα ρέματα του Δήμου, που χρήζουν απαραίτητων ενεργειών.

Σχετικά δε, με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των φρεατίων των ομβρίων, αποφράξεις έχουν πραγματοποιηθεί στις περιοχές της Περαίας, των Ν. Επιβατών και της Επανομής, με ειδικό αποφρακτικό μηχάνημα, ενώ από βδομάδα, εντατικά και οργανωμένα ξεκινάνε να εντάσσονται στο πρόγραμμα και τα υπόλοιπα, στα οποία κρίνεται ότι απαιτούνται ανάλογες εργασίες.

«Έχοντας ευθύνη απέναντι στους δημότες και μεριμνώντας για την ασφάλεια τόσο των ιδίων, όσο και των περιουσιών τους μέσω της πρόληψης,  φροντίζουμε με τις απαραίτητες επεμβάσεις να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος από εκδηλώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, εξασφαλίζοντας την απελευθέρωση της διατομής για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων στα τμήματα ρεμάτων των περιοχών του Δήμου μας. Ο απρόβλεπτος πλέον και ακραίος πολλές φορές χαρακτήρας των καιρικών φαινομένων καθιστά τις ενέργειες αυτές μείζονος σημασίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης .