Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, μποφόρ και πλημμύρες

Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν και μέχρι πότε θα διαρκέσουν #newn #καιρός

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ύστερα από το πέρασμα του «Ιανού» έρχεται στην χώρα και θα χτυπήσει κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρό τη Πελοπόννησο αλλά και την δυτική Στερεά. 

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  1. Τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.
  2. Το Σάββατο (26-09-2020): α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.
  3. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το βράδυ της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένα νέο βαρομετρικό θα πλήξει τη χώρα μας και συγκεκριμένα κυρίως τις περιοχές που επλήγησαν  από την κακοκαιρία Ιανός. Μάλιστα, όπως τόνισε, υπάρχει υψηλός κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.