Καιρός: Ερχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι – Πού χρειάζεται προσοχή

Από το μεσημέρι ο καιρός αλλάζει άρδην κι έρχονται καταιγίδες με κεραυνούς, χαλάζι και πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο καιρός ξεκινάει με καλές διαθέσεις, με λίγες τοπικές συννεφιές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, αργότερα όμως αναμένουμε να έχουμε συννεφιές αστάθειας σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, περίπου στο 80% της επικράτειας χρειάζεται μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς αναμένουμε ισχυρά φαινόμενα με κεραυνούς και χαλάζι.

Στην Αττική αναμένεται σημαντική αλλαγή από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και τα φαινόμενα θα είναι έντονα, καθώς αναμένονται δυνατές μπόρες και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κι από χαλαζόπτωση, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές του νομού. Ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με το Σαββατοκύριακο και δεν θα ανέβει πάνω από τους 27-28 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η ημέρα ξεκινά με καλές διαθέσεις, ωστόσο, κι εδώ θα έχουμε αλλαγή του σκηνικού με δυνατές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Πηγή: ethnos.gr