Και επίσημα υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Λ. Κυρίζογλου

ΚΕΔΕ συνεδρίαση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24/9 στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου στις Εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.) με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενέμενης, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας την συμπαράσταση του σε όλες τις προγραμματικές θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας. Παραβρέθηκαν επίσης πλήθος αυτοδιοκητικών από όλη την Ελλάδα όπως: ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράρογλου, ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονία κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κ.α.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ανέπτυξε τις θέσεις του όπως αναφέρονται στη διακήρυξη αρχών της Π.Α.ΣΥ, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν και μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Επιζητούμε περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση». Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση