Και φέτος τηρείται το κοινοβουλευτικό «έθιμο» – Μπαράζ άσχετων τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο του χρόνου

Η κυβέρνηση τήρησε και φέτος το… κοινοβουλευτικό έθιμο που θέλει το τελευταίο νομοσχέδιο της χρονιάς πριν κλείσει η Βουλή για Χριστούγεννα να φορτώνεται με δεκάδες άσχετες κι εκπρόθεσμες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 13 τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οι οποίες αναμένεται να ψηφιστούν με διαδικασίες εξπρές.

Εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής ρυθμίζουν οι τροπολογίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εσωτερικών. Στις “άσχετες” με το υπο συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει κατατεθεί και η τροπολογία για την ένταξη σε πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας ενόψει συνταξιοδότησης εργαζομένων της εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Επίσης, τροπολογία για τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την εξαίρεση των δημοσιογραφών του ΑΠΕ απο την αναστολή των προσλήψεων.

Επίσης έχει κατατεθεί και πλήθος βουλευτικών τροπολογιών. Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρα, προτείνει την ανανέωση έως και για έως και τρία χρόνια των συμβάσεων του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ομοίως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίπου κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της υποβολής του πόθεν έσχες. Συγκεκριμένα η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει την κατ’ εξαίρεση, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου τα έτη 2016,2017 και 2018 έως τη δημοσίευση του παρόντος και ετήσιες των ετών 2016 (χρήση 2015), 2017 (χρήση 2016) και 2018 (χρήση 2017) υποβάλλονται από 18.2.2019 έως 31.3.2019» αντί από 4.1.2019 έως 4.3.2019 που προβλέπεται.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi