Καλλιάνος: Χιόνια από την Κηφισιά μέχρι και την Γλυφάδα – Το βράδυ θα χτυπήσει ο χιονιάς

Στα άσπρα θα ντυθεί όπως φαίνεται σήμερα η Αθήνα. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία χιόνια θα αημειωθεί στα βόρεια αλλά και στα νότια του νομού.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνο θα πρέπει να περιμένουμε χιόνια σήμερα «στα νότια της Χαλκιδικής, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, δηλαδή στην Ανατολική Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική, στην Πελοπόννησο πάνω από τα 300 μέτρα, στα Επτάνησα κατά περιόδους στο κεντρικό Ιόνιο, και έρχεται η σειρά και του Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ακόμα και στα Δωδεκάνησα.

Που θα χιονίσει συγκεκριμένα στην Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο στην Αττική θα ξεκινήσει να χιονίζει το πρωί σε βορειοανατολικές περιοχές που βλέπουν προς την Εύβοια, καθώς η Εύβοια θα δεχθεί σήμερα το περισσότερο χιόνι.

«Κατά το μεσημεράκι έρχονται χιόνια στα βόρεια του νομού και αργότερα το απόγευμα στα βόρεια προάστια, ενώ αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Αττικής», ανέφερε ο μετεωρολόγος. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δουν χιόνι οι κάτοικοι της Κηφισιάς, της Εκάλης, ακόμη και της Γλυφάδας.

«Η Αττική είναι δύσκολη στην πρόγνωση», παρόλα αυτά, τα στοιχεία έως νωρίς το πρωί έδειχναν ότι «από το Ολυμπιακό Στάδιο και βορειότερα θα έχουμε χιονόστρωση κατά τμήματα, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη και αλλού. Στο κέντρο θα έχουμε χιονόπτωση, νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο ίσως και πρόσκαιρη χιονόπτωση, ακόμα και στη Γλυφάδα, μετά τα μεσάνυχτα απόψε».

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι αύριο πριν το μεσημέρι και χαρακτηριστικό της εκτός από τα χιόνια είναι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς φέρνει νέες ψυχρές μάζες.

«Αύριο η θερμοκρασία αναμένεται και κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου, θα είναι πολύ έντονο το ψύχος και ο παγετός» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Καλλιάνος.

Τέλος να σημειωθεί πως «Τηλέμαχος» δεν είναι η τελευταία κακοκαιρία των ημερών, καθώς από Τετάρτη η κατάσταση δυσκολεύει και πάλι: «Έρχεται νέο σύστημα με νοτιάδες από την Δυτική Ελλάδα και έτσι το ψύχος που θα έχει εγκλωβιστεί στη χώρα μας θα μετατραπεί σε σφοδρή χιονόπτωση την Τετάρτη, μέχρι να το γυρίσει σε βροχή, καθώς θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα πληγεί κυρίως η δυτική και βορειοδυτική χώρα», επισημαίνει ο κύριος Καλλιάνος.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr