“Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού .”

Άρθρο γνώμης της Μαίρης Παπά-Νοβακίδου

 

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς το ριάλιτι για να καταλάβεις ότι προβάλει την ξεφτίλα και την ανθρώπινη εξαθλίωση .

Από αποσπάσματα και μόνο έχω δει να  ειπώνονται όλες οι μορφές ρατσισμού . Και για να προλάβω όλους εσάς που θα σπεύσετε να πείτε ότι είναι η άποψη τους έχω να τονίσω ότι ο ρατσισμός δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ άποψη !

Οταν λες για μια κοπέλα να κρυφτεί γιατί σου προσκαλεί εμετό επειδή έχει παραπάνω κιλά και ότι τις χοντρές γυναίκες δεν τις μετράς για γυναίκες δεν είναι άποψη ! Είναι body shaming!

Όταν λες δεν γουστάρω τους γκει είσαι απλά ομοφοβικός !

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα εμετικά σχόλια ο “λεβέντης” Αντώνης Αλεξανδράκης από την Κρήτη κάνει χιούμορ λέγοντας κατά λέξη :

-Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάσει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό.

Και γελάκια μετά με δυο άλλους κομπάρσους χωρίς κανένας να μένει έκπληκτος με αυτήν εδώ του την ατάκα .

Και έτσι απλά βλέπουμε μπροστά στην οθόνη μας προτροπή για βιασμό και να κανονικοποιείται η κουλτούρα του βιασμού .

Η κουλτούρα του βιασμού που έχει κλείσει σπίτια και έχει σπείρει δολοφονημένα κορίτσια . Κορίτσια που ήρθαν αντιμέτωπες με τον βιασμό και το δικαστήριο τις έκρινε  ενοχές ! Που έχει γεμίσει με ψυχολογικά γυναίκες όλων των ηλικιών  και μετά τις έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία . Που έχει προκαλέσει απέραντη θλίψη και μάνες να κλαίνε στα μνήματα των παιδιών τους .

Η κουλτούρα του βιασμού που πολεμάμε καθημερινά για να μην υπάρξει καμία λιγότερη .

Η παραγωγή του Σκαι προφανώς ήξερε τις αντιλήψεις των ατόμων που διάλεξε να πρωταγωνιστήσουν στο σόου του αφού δεν κρύφτηκαν ούτε στο τρέιλερ γνωριμίας των παιχτών. Κάθε άλλο ! Πόνταρε εκεί ακριβώς , στον σάλο και στην ίντριγκα για να ανεβάσει τα νούμερα του ριάλιτι .

Αγαπητό Σκαι οι συγγνώμες δεν φτάνουν.

Δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοια θέματα στο 2020 .

Τους ομοφοβικούς , τους χοντροφοβικούς , σεξιστές και εν δυνάμει βιαστές τους στέλνουμε στις τρύπες τους δεν τους δίνουμε φωνή και τηλεθέαση στην τηλεόραση !