Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Η πρώτη κατεδάφιση είναι γεγονός

Γεγονός αποτελεί η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου που έγινε το πρωί στην Κασσάνδρα Χαλκδικής, όπως είχε ανακοινωθεί. Ειδικότερα, πρόκειται για μέρος περίφραξης στην περιοχή «Γκατζουρέικα» μεταξύ Πολύχρονου και Χανιώτης.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οι οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά.

Συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας προχώρησαν σήμερα στην κατεδάφιση, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση προς την παραλία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμά Κοντό η κατεδάφιση της συγκεκριμένης περίφραξης ήταν ήδη προγραμματισμένη, ωστόσο με αφορμή την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική επισπεύθηκαν οι διαδικασίες.

Πρόκειται την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και περίπου πέντε χρόνια για την έλλειψη πρόσβασης προς τη θάλασσα. Όπως μάλιστα λένε, στη μεγάλη πυρκαγιά του 2006 στην Κασσάνδρα εξαιτίας των χτισμάτων και των περιφράξεων, δεν υπήρχε πρόσβαση στην παραλία ώστε να προστατευθεί ο κόσμος και χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι ένα κοντινό ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του για να σωθεί ο κόσμος.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έκανε ο ίδιος την κατεδάφιση, υποστηρίζει πως έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Οκτώβριο αναμένεται η οριστική απόφαση.